Rozmarinul ajută la creşterea PĂRULUI

Distribuie

Rozmarinul este o plantă mediteraneană, folosită de secole în remedii pentru păr, piele, probleme respiratorii și de memorie. Printre beneficiile sale se numără prevenirea căderii părului.

Uleiul său este benefic pentru scalpurile uscate și este un bun remediu împotriva mătreții. Totodată, stimulează creșterea, notează oanacuzino.ro

Prepară o infuzie pe care să o folosești pentru a clăti părul după ce îl speli. Fierbe apa, acoperă și fierbe apoi la foc lent între 10 și 15 minute. Când apa se răcește, folosește-o pentru a te clăti.

Poți pregăti o infuzie și din ulei de rozmarin pe care să o folosești drept mască pentru noapte. Folosește rozmarin proaspăt pentru a fi mai eficient. Ia un buchet mare de rozmarin și „stoarce-l” pentru a scoate uleiurile esențiale. Apoi pune-l într-o sticlă și acoperă cu ulei de jojoba. Lasă sticla timp de două săptămâni într-un loc răcoros.

Înainte să te culci, masează câteva picături din acest ulei la rădăcina firului de păr. Va stimula circulația, dar și creșterea părului. O alternativă ar fi să prepari o infuzie de rozmarin cu oțet de mere, care va funcționa cau n balsam natural.

Umple o sticlă cu frunze de rozmarin și acoperă cu oțet. La fel ca și în cazul uleiului, las-o într-un loc răcoros timp de două săptămâni. Folosește această soluție după șampon, în următoarea proporție: un sfert de cană de amestec la o cană cu apă.


Distribuie