Remediu natural împotriva cariilor: ULEIUL DE COCOS

Distribuie

Un studiu realizat de un grup de cercetători din Dublin a demonstrat eficienţa uleiului de cocos ca remediu împotriva cariilor. Conform acestui studiu, substanţele conţinute în cocos acţionează ca un antibiotic natural şi ar putea fi introduse în produsele de îngrijire a danturii.

Uleiul de cocos este folosit în produsele cosmetice de îngrijire a părului şi pielii, iar acum oamenii de ştiinţă ne spun că poate fi folosit şi în produsele de îngrijire a dinţilor pentru lupta împotriva cariilor.

Aşadar, cercetătorii au descoperit că uleiul de nucă de cocos tratat cu enzime blochează dezvoltarea bacteriei care este principala cauză a cariilor dentare.

Cariile apar atunci când bacteriile din cavitatea bucală creează acizi care atacă. Bacteriile se hrănesc din alimentele ce conţin zahăr şi apoi acizii generaţi de acestea atacă dinţii pentru cel puţin 20 de minute după ce am mâncat.

Cercetătorii au studiat efectele uleiului de cocos simultan cu cele ale uleiului vegetal şi ale uleiului de măsline. Uleiurile au fost tratate cu enzime pentru a crea un proces similar cu digestia şi au fost testate pentru bacteria respectivă.

Conform oamenilor de ştiinţă, numai uleiul de cocos a reuşit să oprească dezvoltarea diverselor tipuri de bacterii.

Uleiul de cocos este alcătuit în principal din grăsimi saturate, dar compoziţia sa unică cu peste 60% acizi graşi îl scot în evidenţă faţă de celelalte uleiuri. De asemenea, atunci când acidul lauric este digerat, acesta se transformă în monolaurin, o substanţă foarte eficientă în combaterea bacteriilor. Abilitatea enzimelor de a transforma uleiul de cocos în acid activ este ceea ce se crede că ar stopa dezvoltarea bacteriilor, dar mecanismul exact prin care acesta acţionează este deocamdată necunoscut.

Proprietăţile uleiului de cocos fac din acesta un ulei minunat pentru gătit, pentru hidratarea părului şi pentru lupta cu bacteriile din gură. Posibilităţile sunt numeroase, iar cercetătorii caută în continuare soluţii benefice pentru sănătate, transmite dieta-slabire.com.


Distribuie
..