Remedii naturiste pentru transpiraţia în EXCES

Distribuie

Există mai multe remedii naturale de casă care folosesc ingrediente uşor de găsit în bucătărie. Acestea elimină în mod eficient transpiraţia şi mirosul urât.

Un remediu excelent de casă pentru a combate transpiraţia excesivă este un deodorant natural. Aveţi nevoie de 60 ml de hamamelis distilat, 30 ml de extract de salvie, 10 picături de extract de seminţe de grapefruit, 10 picături de ulei esenţial de salvie, 5 picături de ulei esenţial de patchouli.

Acest remediu este foarte simplu, doar puneţi toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator şi se agită bine. Deodorantul natural trebuie aplicat pe axile atunci când este necesar, sugerează bewoman.ro.

Salvia este ingredientul principal al acestui remediu, deoarece are proprietăţi astringente care ajută la reducerea transpiraţiei excesive. Hamamelisul reîmprospătează, în timp ce grapefruitul luptă împotriva bacteriilor responsabile de sudoare.

Iată câteva remedii naturiste pentru a scăpa de transpiraţia excesivă:

* Înainte de culcare, aplicaţi sucul de la o lămâie pe axile. Lămâia elimină mirosul şi, de asemenea, reduce transpiraţia. Nu lăsaţi mai mult de 15 minute, în caz contrar aceasta poate provoca iritaţii în această zonă.

* Aplicaţi oţet de mere pe subsuori, şi lăsaţi timp de 20 de minute. Clătiţi apoi cu apă călduţă. Acest lucru va reduce de asemenea transpiraţia puternică.

* Aplicaţi pastă de tomate pe axile şi se lasă să stea timp de 15 minute. Clătiţi bine cu apă. Aplicarea în fiecare zi de pastă de tomate va contribui la reducerea transpiraţiei în câteva săptămâni.

* O altă metodă pentru a opri transpiraţia este de a consuma o ceaşcă de ceai de salvie în fiecare zi.

* Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca un dezinfectant eficace. Se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă şi se adaugă trei picături de ulei de levănţică.

* Brusturele este o altă opţiune bună, deoarece scade transpiraţia. O altă plantă care este foarte eficientă pentru a opri transpiraţia axilelor este astragalus. Această plantă este foarte eficientă în reducerea transpiraţiei nocturne.

* Se prepară un ceai cu mentă, roinită şi fenicul şi se bea un pahar înainte de a merge la culcare. Acesta calmează corpul, reducând transpiraţia.

 


Distribuie
..