Remedii naturale pentru pielea USCATĂ

Distribuie

Dacă simţi pielea de pe mâini, corp sau chiar şi faţă uscată, iar ridurile sunt din ce în ce mai pronunţate, pe lângă produsele speciale de îngrijire, specialiştii recomandă un set de remedii naturale care pot fi foarte eficiente în lupta cu astfel de probleme.

Mâinile cu o piele uscată şi iritată reprezintă o afecţiune des întâlnită în ultima perioadă. Printre remediile cele mai eficiente pentru pielea aspră se numără uleiul de avocado, uleiul de jojoba, ceara de albine, apa, gelul aloe vera cât şi ulei esenţial la alegere.

Pielea uscată necesită îngrijire şi atenţie specială, indiferent de anotimp, pentru a preîntâmpina apariţia complicaţiilor.

Straturile de piele necesită o hidratare regulată şi aplicarea de loţiuni şi tratamente cu rol de protecţie. Toate aceste prevenţii trebuie luate în serios pentru a se evita apariţia unor complicaţii sau chiar a unor probleme medicale comune la care persoanele cu pielea uscată sunt predispuse.

Să ştiţi că pielea este expusă la poluare şi la razele nocive ale soarelui, în fiecare zi. Condiţiile meteorologice în continuă schimbare, ar putea agrava uscarea şi ar putea accentua sensibilitatea pielii. Din acest motiv, este important să acordăm atenţie sporită întreţinerii, îngrijirii şi menţinerii tinereţii pielii în fiecare zi.

Foto:sanatate.bzi.ro

Printre remediile cele mai eficiente se numără tratamentul cu miere, tratamentul cu banane, măşti din ciocolată, consumul în cantităţi mari de lichide, exfolierea cu iaurt natural şi fructe, hidratare permanentă, etc.

Apa fierbinte şi duşurile sau băile prelungite îndepărtează uleiurile naturale ale pielii. Trebuie să limitaţi băile şi duşurile la nu mai mult de 15 minute, sau chiar mai puţin, şi folosiţi apa caldă, nu fierbinte.

Specialiştii recomandă şi utilizarea săpunurilor naturale. Săpunurile care conţin agenţi puternici de curăţare alcalinizează pielea, iar acest lucru poate îndepărta bariera naturală de protecţie a pielii. Optaţi pentru săpunuri care nu conţin alţi agenţi iritanţi sau componente artificiale.


Distribuie