Remedii NATURALE pentru arsurile solare

Distribuie

Arsurile solare reprezintă o iritaţie la nivelul pielii cauzată de expunerea excesivă la razele solare. Radiaţiile din razele soarelui afectează pielea, iar senzaţia de usturime poate fi destul de greu de suportat.

Este demonstrat ştiintific faptul că ceaiul verde reduce roşeaţa pielii. Este indicat să îl răceşti în frigider, să îl pui apoi într-o sticluţă cu sistem de pulverizare şi să pulverizezi pe pielea arsă. Cu siguranţă te vei simţi mai bine!

Feliile de castravete proaspăt pot fi aplicate pe pielea înroşită pentru a diminua umflăturile şi senzaţia de arsură. Conţinutul ridicat de minerale şi ioni transformă castravetele într-un aliat de nădejde în tratarea arsurilor solare.

Planta de aloe vera este un ingredient de bază al produselor farmaceutice utilizate pentru tratarea arsurilor solare. Conţinutul ridicat de antioxidanţi şi vitamine ajută la reducerea inflamaţiei şi reduce senzaţia de arsură.

Un remediu clasic, cunoscut de toată lumea, iaurtul hidratează pielea arsă de soare şi alungă senzaţia de usturime. Acesta se aplică direct pe piele, se lasă să acţioneze vreme de 10 minute şi apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Nu uita că aceste remedii naturiste nu ajută doar la înlăturarea senzaţiei de discomfort, ci au un rol major în refacerea celulară a pielii.

utile.ro


Distribuie