Remedii EFICIENTE pentru calmarea pielii arse de soare

Distribuie

În timpul verii soarele nu iartă şi noi avem de îndurat răutatea lui. Ce putem face este să reacţionăm rapid cu ce avem la îndemană, iar soluţii avem nenumărate. Trebuie doar să ţii cont de câteva remedii eficiente de ameliorare ale acestori efecte dureroase.

1. Cartoful
Taie rondele un cartof sau mai mulţi şi aplică feliile direct pe piele. Pentru a avea efect mai rapid, potţ să razi cartofii şi să-i aplici ca o compresă.

2. Crema de ras
Crema de ras este foarte bună pentru arsurile solare. Conţine mentol şi alte componente chimice care răcoresc pielea eficient şi o calmează.

3. Duşul rece şi gheaţa
Pare logic să foloseşti duşul rece pentru a scoate caldura din corp şi este foarte eficient în calmarea pielii, dar ai grijă cu gheaţa, aceasta îţi poate agrava şi mai mult senzaţia de arsură, aşa că nu o expune prea mult timp pe piele.

4. Bicarbonatul de sodiu
Proprietăţile sale antiseptice te poate scăpa de mâncărimi şi funcţionează şi ca exfoliant. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă, apoi foloseşte un tampon de bumbac înmuiat în soluţie pe zona afectată sau poţi să pui o cantitate mai mare de bicarbonat de sodiu în apa în care te scalzi.

5. Roşia
Roşia calmează foarte bine pielea, dar te poate ajuta foarte bine şi la prevenirea arsurilor solare. Încearcă să întroduci în dieta zilnică minim o rosie sau mâncare preparată cu pasta de roşie şi  vei fi protejată de razele solare.


Distribuie