Reguli de bază ca să eviți accentuarea și apariția RIDURILOR. Citește AICI

Distribuie

Ridurile, sunt principalul factor care adaugă vârstă pe față, atât la bărbați, cât și la femei. Există însă, soluții simple, prin care putem evita accentuarea ridurilor, ba chiar le putem preveni apariția.

Iată câteva reguli de bază:

1. Dormitul pe spate

O gafă comisă de femei este să doarmă într-o poziție greșită, pe lateral sau pe burtă. Aceste poziții duc spre apariția ridurilor și le accentuează pe cele existente.

Trebuie să dormim pe spate, fiindcă în această poziție permitem pielii să se întindă, fapt care duce la reducerea liniilor fine, și la obținerea unui ten mai neted și mai luminos dimineața.

2. Mult pește în alimentație

Peștele, mai ales cel de apă rece, ca somonul, este o sursă nemaipomenită de proteine care protejează pielea de factorii externi.

Acizii grași de tipul Omega3 din pește luptă împotriva agresiunilor externe și hrănesc celulele ei.

3. Nu te spăla pe față prea des

Nu trebuie să te speli mai mult de două ori pe zi, dimineața și seara. Spălatul în exces afectează stratul natural de ulei al pielii, care o protejează. Atenție la săpunul sau la gelul de curățire. Acestea trebuie sa fie delicate cu pielea, pentru a nu o usca.

4. Asigură-ți aportul de vitamica C

Contribuie la producția de colagen a pielii, protejează împotriva razelor UVA și UVB ale soarelui, ajută la diminuarea petelor și uniformizează culoarea pielii.

5. Respectă regulile de aur ale îngrijirii pielii

Acestea sunt, de fapt, baza unui ten sănătos și tânăr. Așadar, evită pe cât poți expunerea la soare, iar când o faci, aplică o cremă cu SPF cât mai ridicat (peste 30). Perfect ar fi să NU fumezi. Dimineața și seara, după curățarea pielii, folosește o cremă hidratantă potrivită tenului tău.


Distribuie
..