Punctele NEGRE se fac tot mai vizibile? Citeşte AICI cum scapi RAPID de ele

Distribuie

Punctele negre apar în zona frunţii, bărbiei dar în special în jurul nasului, începând cu vârsta pubertăţii. Porii sunt deschideri ale foliculilor de păr pe suprafaţa pielii, cu ajutorul cărora uleiul produs de glandele sebacee ies la suprafaţă, pentru a forma protecţie pielii noastre.

Porii au un rol foarte important în fiziologia pielii, iar fără ei pielea nu ar putea respira. S-au descoperit însă metode ce conferă iluzia că punctele negre nici n-ar exista pe faţa ta.

Pentru a facilita funcţia porilor, adică să ajute uleiurile naturale ale pielii să iasă la suprafaţă, foloseşte un produs de curăţare cu granule fine exfoliante, pentru că acesta va îndepărta pielea uscată,  care-i astupă.

Tratamentele faciale au un efect de strălucire desăvârşit şi curăţă profund porii. Secretul unui asemenea tratament este să fie personalizat, astfel încât să corespundă nevoilor pielii persoanei, aşa că e necesară o consultaţie înainte cu specialistul, în care să-i vorbeşti despre „comportamentul” pielii tale. Un alt avantaj al tratamentului făcut de un profesionist este că punctele negre obraznice sunt corect extrase.

Cum scapi de punctele negre

Întreabă-ţi dermatologul dacă porii tăi au nevoie de un tratament mai puternic, cu tretinoină, acel medicament răspândit sub numele de retinol sau vitamina A. Acesta ajută porii astupaţi să scape de capetele negre şi contribuie la regenerarea celulelor. Poţi încerca exfoliantul cu multivitamine, deoarece îmbunătăţeşte textura pielii şi tratează leziunile acneice.

Încearcă exfolierea cu cristale

Se mai numeşte şi microdermabraziune şi e o procedură care reduce mărimea porilor, deoarece îndepărtează primul strat de celule moarte de la suprafaţa pielii, datorită conţinutului de cristale din produsele folosite pentru acest tratament.

Reguli de machiaj

Nu aplica fond de ten pe zonele unde porii sunt foarte vizibili, pentru că dimensiunea lor va fi şi mai mare. Chiar şi produsele matifiante vor mări vizibilitatea lor.

Foloseşte pudră-pulbere, pentru că absoarbe excesul de sebum. Aplic-o direct pe zonele unde porii par mai largi, pentru că are rolul de a-i micşora.

Foloseşte produse de perfecţionare a porilor. Acestea ar fi şi cremele care netezesc aspectul lor. Foloseşte produsul direct pe zonele care te preocupă cel mai mult. Lasă-le să intre în piele, apoi aplică pudra. 


Distribuie
..