Protejează-ţi PICIOARELE de încălţările incomode şi necalitative

Distribuie

În timpul verii, picioarele au nevoie de îngrijire specială. Încălţămintea nepotrivită, purtată vara, reprezintă principala cauză a apariţiei eczemelor şi durerilor.

Protecţia picioarelor reprezintă un lucru important, care necesită atenţie şi atitudine serioasă. Specialiştii spun că încălţămintea nepotrivită poate fi cauza principală de apariţiei a durerilor de picioare şi a tot felul de eczeme.

Este necesar să cunoaştem că piciorul trebuie lăsat să respire, în mod special vara, datorită ritmului accelerat de transpiraţie a întregului organism.

Toxinele din organism duc la apariţia ciupercilor, a eczemelor şi a microbilor.

Studiile arată că 70% din populaţia urbană au o formă de micoză a piciorului,  în timp ce în mediul rural, procentul creşte la 90%. Principalul motiv de apariţie a micozei este încălţăminea nepotrivită, care este confecţionată din materie necalitativă.

Încălţămintea necalitativă duce la apariţia alergiilor. Medicii spun că piciorul transpiră chiar şi atunci când este acoperit, iar dacă încălţămintea purtată nu este din piele, vopseaua din respectivul material se imprimă sub piele.

Şosetele pe care le folosim vara, atunci când facem sport, trebuie să fie din bumbac, deoarece acesta absoarbe transpiraţia, lăsând pielea să respire. Şosetele din naylon trebuie evitate, la fel ca şi cele care conţin poliester.

Pantofii purtaţi vara cresc riscul de micoze, picioarele sunt predispuse spre apariţia basicilor, care sunt extrem de dureroase.

În cazul în care profesia nu permite încălţări lejere, medicii recomandă folosirea încălţămintei din piele naturală. În plus, se recomandă folosirea produselor speciale, achiziţionate din farmacii, pudre speciale care absorb transpiraţia piciorului. În astfel de situaţii, se evită dezvoltarea unui mediu microbian la nivelul dermei.

Vara este sezonul cel mai bun pentru revigorararea picioarelor. Specialiştii recomandă folosirea încălţărilor cât mai lejere, care permit piciorului să respire şi să fie liber.  Evitaţi pe cât este posibil tot felul de pantofi care nu permit picioarelor să se relaxeze şi să se simtă bine.


Distribuie
..