Pregăteşte-ţi pielea pentru un bronz perfect

Distribuie

Ca să obţii un bronz frumos trebuie să te pregăteşti. Iată câţiva paşi simpli ce îţi vor asigura o culoare plăcută a pielii şi te vor feri de arsuri.

Exfolierea, de bază

Ca să ai un bronz frumos şi mai ales durabil, trebuie să îndepărtezi celulele moarte de la suprafaţa pielii. Pentru asta ai nevoie de un produs cosmetic pentru exfoliere. Alege unul cu particule mari şi dese ca să ai parte de un gomaj eficient şi freacă-ţi bine pielea din cap până în picioare, insistând la genunchi şi coate.

Hidratarea, al doilea pas

Imediat după exfoliere, aplică o cremă puternic hidratantă. Hidratarea este importantă când te expui la soare, fiindcă razele UV usucă pielea şi o pot rida.

Vitamina A te ajută

Pielea are nevoie şi de grăsimi esenţiale. Consumă alimente care le conţin, peşte, nuci şi alune. În acelaşi timp, nu uita să consumi alimente bogate în vitamina A (roşii sau morcovi). Acestea îţi asigură un bronz uniform şi o culoare plăcută.

Expunerea treptată te fereşte de arsuri

Cu cât îţi arzi pielea mai mult, cu atât creşte riscul efectelor adverse. Ca să nu mai vorbim de durere, mâncărime şi roşeaţă. Ca să le previi, ai grijă să te expui treptat la soare. Nu merge la mare cu pielea complet albă! Şi, ţine cont: autobronzantul nu te apără de razele UV.

libertatea.ro


Distribuie
..