Planta care te scapă de celulită şi îţi măreşte sânii! Află AICI totul despre MĂRAR

Distribuie

Mărarul este un condiment foarte aromat originar din regiunile situate la est de Mediterană fiind folosit încă din Evul Mediu pentru a alunga spiritele rele. Efectele benefice ale mărarului au fost menţionate încă din antichitate.

1. Unii nutriţionişti afirmă că o cură cu pulbere sau cu tinctură din seminţe de mărar, timp de 20 de zile, favorizează creşterea sânilor, pe care-i remodelează şi cărora le accentuează fermitatea, scrie femina.ro. Frunzele de mărar conţin mici cantităţi de estrogen. Estrogenul încetineşte procesul de îmbătrânire, face pielea frumoasă, ajută la creşterea naturală şi armonioasă a sânilor, reglează ciclul menstrual şi estompează simptomele menopauzei.

2. Mărarul este folosit cu succes în regimurile pentru slăbit, deoarece are proprietatea de a aplatiza abdomenul. Proprietăţile sale diuretice împiedică retenţia de lichide din organism şi acţionează asupra depunerilor în zonele celulitice.

3. Stimulează activitatea rinichilor. Patru linguri de suc proaspăt de mărar luate zilnic timp de două săptămani previne şi combate calculii, cistitele şi infecţiile renale. Bogat în potasiu, sodiu şi sulf, mărarul este un foarte bun diuretic. Ameliorează anxietatea şi epuizarea nervoasă, insomia, tulburările digestive, întăreşte unghiile. Conţine ulei volatil între 2,5-4% (în frunzele de mărar şi în ramurile tinere şi 3-6% în seminţe) calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B şi C.  Uleiul volatil de mărar conţine între 40-60% carvona (un puternic antioxidant specific mărarului, dafinului şi chimenului), substanţă cu un puternic efect anti-cancerigen.

4. Întăreşte oasele. Seminţele de mărar au cea mai mare concentraţie de calciu dint tot regnul vegetal. O linguriţă cu seminţe conţine mai mult calciu decât o cană cu lapte. Calciul este necesar în special pentru prevenirea osteoporozei.

5. Sâni mai fermi. Frunzele de mărar şi seminţele conţin mici cantităţi de estrogen – hormonul feminin responsabil de creşterea naturală a sânilor şi de întreţinerea supleţii pielii.


Distribuie
..