Ai piele cu impurităţi? Iată câteva reguli simple pentru un ten impecabil

Distribuie

Un ten curat substituie 80% din frumuseţe. Chiar dacă foloseşti loţiuni şi creme pentru îngrijirea pielii faciale, asta nu te scapă de apariţia coşurilor. Este foarte important să cunoşti nu doar cum să tratezi acneea, dar şi cum să o previi. Astfel, zumi.md îţi vine în ajutor cu nişte sfaturi, care să te ajute să ai o piele de invidiat.

1. NU ATINGE FAŢA CU MÂINILE.  Majoritatea problemelor  faciale apar din cauza „mânilor murdare”. Ţine cont că mânile tale, permanet sunt purtători de bacterii. Exclude  obiceiul să-ţi atingi faţa în timpul zilei, mai ales să scobeşti involuntar coşul apărut recent. Astfel nu vei face, decât să introduci infecţie în pielea facială.

2. Spală faţa de două ori pe zi. Dacă ai o piele facială uscată, alege laptele sau spumă cosmetică. Însă, pentru un ten  gras ar trebui să alegi  gelul de curăţare.

3. Nu exagera cu loţiunile şi tonice care conţin alcool sau componente antiacnee. Nu e nevoie să freci faţa de prea multe ori, astfel rişti să obţii un ten gras, însă care se exfoliază.

4. Exfoliantul este necesar. Acesta distruge celule moarte ale pielii care astupă porii. Poţi să foloseşti exfoliant preparat în condiţii de casă.
Reţetă:  Cafea măcinată, combinată cu miere de albină(ATENŢIE! unii oameni fac alergie de la miere), apoi întinde consitenţa pe faţă.
Fii precaută să nu exagerezi cu exfolierea, pentru a evita iritaţiile.
Foloseşte exfoliantul o dată pe săptămână.

5.  Nu ai să crezi, dar ZGURA este cel mai bun „prieten” pentru tenul tău. Cumpără în farmacii zgura (se recomandă zgura de culoare roză şi albastră) şi mixează-l cu o loţiune sau apă,apoi  aplică masca pe faţă.
Foloseşte masca cel mult 3 ori pe săptămână.

Cea mai la îndemână soluţie pentru a-ţi revigora tenul obosit sunt măştile. Fie că le  alegi pe cumpărate sau le prepari acasă, câteva minute de relaxare pot face minuni pentru faţa ta.

ATENŢIE!! Nu se recomandă să faci alte lucruri în timp ce ai mască aplicată pe faţă. Multe femei, dupa ce îşi aplică o mască, profită de timpul şi se apucă să facă alte treburi prin casă, fapt,  care împiedică  efectul asupra pielii. Atunci când îţi pui o mască, rezervă-ţi timp doar pentru tine. Aşeaza-te pe pat, relaxează-te,  închide ochii şi uită de griji pentru 15 minute.


Distribuie
..