PARFUMURI care au arome şi poveşti FASCINANTE

Distribuie

În Europa, arta fabricării parfumurilor a devenit populară pe la începutul anilor 1200, iar în anul 1370 a fost produs primul parfum în care s-a adăugat alcool amestecului de uleiuri parfumate.

În Franţa, parfumeria a luat avânt abia în secolul al XVI-lea, când Rene the Florentine, parfumeurul personal al lui Catherine de’ Medici, a preluat din secretele artei parfumurilor de la italieni. Datorită lui, Franţa este socotită astăzi capitala parfumurilor, pe vremea aceea, miresmele obţinute din flori şi uleiuri aromate fiind destinate doar bogaţilor. Motivul pentru care aristocraţii Renaşterii cereau cantităţi uriase de parfumuri nu era unul care ţinea de cochetărie, ci mai mult de nevoie, pentru a acoperi mirosurile corporale neplăcute, rezultate în urma unei prietenii nu foarte strânse cu igiena.

Lansat în 1921, Chanel no. 5 este, cu adevarat, un parfum care a scris istorie cu note de iasomie, trandafir şi vanilie, una dintre creaţiile despre care se spune ca va fi adorată de-a pururea de femeile curajoase, care ştiu ce vor şi luptă pentru îndeplinirea viselor. Una dintre acestea este beauty-icon-ul Marylin Monroe care, întrebată în anii ’50 ce poartă noaptea, a răspuns cu nonşalanţă “câteva picături de Chanel no. 5”. Chanel No.5 este, prin excelență, simbol al feminității: un miros tulburător, frumos și de nedefinit, atemporal și misterios, sofisticat, elegant și mângâietor. Atribut abstract al frumuseții, el retrăiește emoția, fiorul pe care îl degaja pielea încălzită de soarele de vară toridă sau mângâierea de mătase a unei nopți fierbinți. 

Încă din momentul lansării sale, în 1977, “Opium” a creat controverse, mai ales că a fost prezentat publicului într-o speluncă chineză din New York. Este un parfum puternic, oriental, cu nume şi arome scandaloase. O pulverizare discretă de “Opium” împrăştie note de mandarină, prună, trandafir, smirnă, santal şi oppoponax. Se spune despre acest parfum că scoate la iveală gândurile şi pasiunile cele mai ascunse ale femeilor, chiar şi ale celor care îşi ascund chipul în spatele unui văl de timiditate şi restricţii sociale.

Le Vainqueur” este unul dintre cele mai vechi parfumuri din lume care se află încă pe piaţă, însă în ediţii limitate şi preţuri pe care nu le poate suporta oricine. A fost creat în anul 1795 de către François Rancé, parfumierul preferat al lui Napoleon Bonaparte, având note fructat- lemnoase, de ghimbir, pepene galben, lavandă, ambra şi mosc.

Sursa:marieclaire.fr

“Le Vainqueur” este unul dintre cele mai vechi parfumuri din lume care se afla inca pe piata, insa in editii limitate si preturi pe masura. A fost creat in anul 1795 de catre François Rancé, parfumierul preferat al lui Napoleon Bonaparte, avand note fructat- lemnoase, de ghimbir, pepene galben, lavanda, ambra si mosc. – See more at: http://www.marieclaire.ro/parfumuri-care-au-scris-istorie-arome-cu-povesti-fascinante/2/#sthash.srS5ZLV1.dpuf
Lansat in 1921, Chanel no. 5 este, cu adevarat, un parfum care a scris istorie cu note de iasomie, trandafir si vanilie, una dintre creatiile despre care se spune ca va fi adorata de-a pururea de femeile curajoase, care stiu ce vor si lupta pentru indeplinirea viselor. Una dintre acestea este beauty-icon-ul Marylin Monroe care, intrebata in anii ’50 ce poarta noaptea, atunci cand doarme, a raspuns cu nonsalanta “cateva picaturi de Chanel no. 5”. Chanel No.5 este, prin excelența, simbol al feminitații: un miros tulburator, frumos și de nedefinit, atemporal și misterios, sofisticat, elegant și mangaietor. Atribut abstract al frumuseții, el retraiește emoția, fiorul pe care il degaja pielea incalzita de soarele de vara torida sau mangaierea de matase a unei nopți fierbinți. – See more at: http://www.marieclaire.ro/parfumuri-care-au-scris-istorie-arome-cu-povesti-fascinante/#sthash.srS5ZLV1.dpufLansat in 1921, Chanel no. 5 este, cu adevarat, un parfum care a scris istorie cu note de iasomie, trandafir si vanilie, una dintre creatiile despre care se spune ca va fi adorata de-a pururea de femeile curajoase, care stiu ce vor si lupta pentru indeplinirea viselor. Una dintre acestea este beauty-icon-ul Marylin Monroe care, intrebata in anii ’50 ce poarta noaptea, atunci cand doarme, a raspuns cu nonsalanta “cateva picaturi de Chanel no. 5”. Chanel No.5 este, prin excelența, simbol al feminitații: un miros tulburator, frumos și de nedefinit, atemporal și misterios, sofisticat, elegant și mangaietor. Atribut abstract al frumuseții, el retraiește emoția, fiorul pe care il degaja pielea incalzita de soarele de vara torida sau mangaierea de matase a unei nopți fierbinți.Lansat in 1921, Chanel no. 5 este, cu adevarat, un parfum care a scris istorie cu note de iasomie, trandafir si vanilie, una dintre creatiile despre care se spune ca va fi adorata de-a pururea de femeile curajoase, care stiu ce vor si lupta pentru indeplinirea viselor. Una dintre acestea este beauty-icon-ul Marylin Monroe care, intrebata in anii ’50 ce poarta noaptea, atunci cand doarme, a raspuns cu nonsalanta “cateva picaturi de Chanel no. 5”. Chanel No.5 este, prin excelența, simbol al feminitații: un miros tulburator, frumos și de nedefinit, atemporal și misterios, sofisticat, elegant și mangaietor. Atribut abstract al frumuseții, el retraiește emoția, fiorul pe care il degaja pielea incalzita de soarele de vara torida sau mangaierea de matase a unei nopți fierbinți. – See more at: http://www.marieclaire.ro/parfumuri-care-au-scris-istorie-arome-cu-povesti-fascinante/#sthash.srS5ZLV1.dpuf
Lansat in 1921, Chanel no. 5 este, cu adevarat, un parfum care a scris istorie cu note de iasomie, trandafir si vanilie, una dintre creatiile despre care se spune ca va fi adorata de-a pururea de femeile curajoase, care stiu ce vor si lupta pentru indeplinirea viselor. Una dintre acestea este beauty-icon-ul Marylin Monroe care, intrebata in anii ’50 ce poarta noaptea, atunci cand doarme, a raspuns cu nonsalanta “cateva picaturi de Chanel no. 5”. Chanel No.5 este, prin excelența, simbol al feminitații: un miros tulburator, frumos și de nedefinit, atemporal și misterios, sofisticat, elegant și mangaietor. Atribut abstract al frumuseții, el retraiește emoția, fiorul pe care il degaja pielea incalzita de soarele de vara torida sau mangaierea de matase a unei nopți fierbinți. – See more at: http://www.marieclaire.ro/parfumuri-care-au-scris-istorie-arome-cu-povesti-fascinante/#sthash.srS5ZLV1.dpuf

Distribuie
..