Obţine un ten impecabil folosind sarea de mare. Iată câteva metode

Distribuie

Ţi-ai schimbat obiceiurile alimentare, ai consumat vitamine şi minerale pentru a avea o piele fără acnee, dar în zadar? Nicio soluţie nu a avut efectul aşteptat? Din fericire, s-a descoperit că te poate ajuta să arăţi frumoasă şi plină de energie, sarea de mare.

Nu-i aşa că observi o schimbare benefică la pielea ta după o vacanţă la mare? Asta pentru  că esenţele marine au efecte spectaculoase. Nu e neapărat să pleci la mare  pentru terapii marine. O poţi primi chiar acasă.

Iată 6 metode, care te vor ajuta să  capeţi un ten impecabil, folosind sarea marină, pe care o poţi procura în orice famacie.

1. Baie de aburi

Încălzeste 500 ml de apă pe foc. După ce dă în clocot, toarn-o într-un bol şi adaugă 2 linguri de sare de mare. Amestecă până când sarea se dizolvă. Acoperă capul cu un prosop şi stai deasupra bolului timp de 10-15 minute. Aburii îţi vor deschide şi curăţă porii. Acest tratament este bun şi pentru căile respiratorii.

2. Compresa fierbinte

Dizolvă 2 linguri de sare de mare în 500 ml de apă fierbinte. Înmoaie un prosop curat în acest amestec şi aplică-l pe faţă. Ai grijă ca temperatura să fie suportabilă pentru a evita arsurile. Relaxează-te timp de 15-20 de minute.

3. Exfoliant

Amestecă o linguriţă de sare cu o linguriţă de miere. Aplică amestecul pe faţă şi masează uşor cu mişcări circulare. După ce ai terminat masajul, aşteaptă 20 de minute şi apoi clăteşte faţa.

4. Loţiune tonică

Dizolvă 1 linguriţa de sare de mare în 50 ml de apă. Foloseşte un disc demachiant pentru a aplica acest amestec pe zonele cu probleme. Fă acest tratament seara înainte de culcare şi nu clăti faţa până dimineaţa. Dacă vrei să foloseşti loţiunea pe toată faţa, nu o lăsa până dimineaţa. Clateşte-o după ce se usucă loţiunea.

5. Masca

Amestecă sare de mare cu apă până când obţii o pastă. Aplic-o pe toată faţa (curăţată în prealabil) şi aşteaptă până se usucă. Clăteşte apoi foarte bine faţa cu apa dulce. Dacă ai probleme doar în anumite zone aplică masca doar pe acestea.

6. Baie

Dacă ai acnee în alte zone ale corpului, dizolvă doi pumni de sare de mare în apă din cadă, relaxează-te timp de 30 de minute şi clăteşte-te apoi cu apă dulce.

Pe lângă efectul benefic asupra pielii, află că sarea marină relaxează, scoate stresul şi  diminuează depresia.

eucontez.com.


Distribuie