O singură banană îți ajută părul să crească mai repede! Iată cum procedezi

Distribuie

Bananele sunt pe placul multora dintre noi, mai ales că înlocuiesc o gustare nesănătoasă și ajută și la dietă. Însă pot fi utilizate și în ritualul nostru de înfrumusețare.

Nutrienții din banană sunt eficienți și în creșterea părului, iar în cele ce urmează vă prezentăm cea mai eficientă mască pentru prevenirea căderii podoabei capilare.

Masca este foarte simplă și, spun cele care au încercat-o, are rezultate vizibile. Ai nevoie doar de o banană pe care o zdrobești până când capătă consistența unei paste. Aplică pasta pe păr și las-o să acționeze timp de 20 de minute. După ce și-a făcut efectul, clătește bine cu apă călduță, după care spală-l cu șamponul tău obișnuit.

Usucă-l și vei vedea efectele în cinci zile. Părul absoarbe vitaminele conținute de banană, vitamine care sunt eficiente în stimularea creșterii podoabei capilare.

Cum ajută banana la creșterea părului

Banana este un fruct bogat în foarte mult potasiu, un mineral care hrănește firul de păr de la rădăcină până la vârf. Și vitamina B6, vitaminele A și E sau folații au, la rândul lor, proprietăți benefice pentru păr. Podoaba capilară are nevoie de toți acești nutrienți pentru a crește mai repede și mai sănătos.

Care sunt cauzele pierderii părului

Pierderea părului este asociată cu o serie de afecțiuni, însă, medicii susțin că una dintre cele mai comune cauze este stresul. Este, de altfel, o reacție normală a organismului, pentru că stresul poate duce la dezechilibre hormonale ce pot avea ca efect căderea podoabei capilare.

unica.ro.


Distribuie
..