Spălarea părului dăunează! Află de ce o femeie din Marea Britanie a renunţat la şamponuri

Distribuie

Te-ai gândit vreodată ce-ar fi să nu mai trebuiască să-ţi speli părul? Ţi se pare absurd? Uite că o femeie pe nume Susan Elkin din Marea Britanie a îndrăznit să meargă împotriva normalor obişnuite. Ea nu şi-a spălat părul de un an şi a observat că părul său a devenit mai mătăsos şi mai sănătos.

Susan spune că are un păr moale şi nu este gras, aşa că nu se murdăreşte.  Pentru a menţine prospeţimea, ea îşi face doar clătiri cu stray de duş o dată în trei zile pentru a elimina transpiraţia, apoi îl piaptănă şi îl lasă să se usuce.

Această metodă de îngrijire i-a dat  părului mai mult volum, strălucire şi un aspect de curat, Mai mult de atât, aceasta a economisit  foarte mult pe vizite la coafor şi samponuri.

“Consider  că am fost cu adevărat păcălită de către producătorii de sampon, care promit doar iluzii. De la începutul secolului al 20,  tot felul de publicităţi de samponuri ne-au convins  că este esenţial continuu să spele părul, să folosim uleiuri naturale, care hidratează părul, dar care  adesea destul de scumpe”, declară femeia.

Adevărul este că în ultimul timp au apărut tot mai multe nemulţumiri de producători samponuri, care au o concentraţie chimică mare.

Fapta americancei Elkin a stârnit controverse, dar şi a inspirat sute de femei din lume. Acestea spun că într-adevăr această metodă este benefică din mai multe puncte de vedere.

Tu ai îndrăzni să mergi împotriva normelor acceptate ale societăţii?

 


Distribuie
..