Nuanţa potrivită a părului, în funcţie de culoarea PIELII

Distribuie

Vrei o culoare de păr care să te arate mai tânără şi mai radiantă, astfel încât să atragă toate privirile. Totuşi din multitudinea de nuanţe de păr, cum o alegi pe cea potrivită pentru tine? Răspunsul îl găseşti mai jos.

Femeile trecute de vârsta experimentării au descoperit deja că nu orice nuanţă de păr le vine bine. Mai mult, dacă vrem să arătăm bine, fie că ne vopsim singure acasă, fie că o facem la salon, trebuie să renunţăm la preferinţele proprii deja înrădăcinate. Doar pentru că ne place negrul-vânătă sau roşul-cărămiziu nu înseamnă că ne vine neapărat şi bine, scrie lyla.ro

Iată cum ne alegem culoarea potrivită pentru vopsirea părului:

În primul rând, trebuie să ţinem cont de culoarea tenului şi a ochilor, de vârstă şi, bineînţeles, de culoarea naturală a părului. Spre exemplu, femeile trecute de vârsta de 40 de ani nu ar trebuie să aleagă culori ţipătoare pentru că acestea scot în evidenţă defectele tenului, motiv pentru care fiecare rid sau zonă de piele lăsată vor fi mai evidente.

Dacă nu ţinem cont de acest lucru, riscăm să arătăm prea palide sau să avem un look înăsprit din cauza diferenţei prea mari între culoarea tenului şi cea a părului vopsit.

Spre exemplu, negrul înăspreşte întotdeauna, mai ales dacă culoarea naturală a părului şi a tenului sunt mult mai deschise. Din acest motiv brunetul pur le stă bine, mai degrabă, femeilor cu tenul măsliniu decât celor cu ten de porţelan. Însă nu este o regulă! 

Culorile potrivite pentru “pielea rece”

Persoanele care au pielea în tonuri reci au, de regulă, tenul rozaliu, măsliniu sau de nuanţă medie şi ochii căprui, negri sau albastru închis. Mai mult, culoarea lor naturală la păr este adesea brunet sau şaten închis.

Acestor trăsături se potrivesc culori precum negrul-tăciune, cu diverse reflexe, şatenul, blondul-cenuşiu sau chiar albul.

Roşcatul este total contraindicat pentru că scoate în evidenţă prea tare trăsăturile feţei, iar dintre acestea defectele vor deveni neplăcut de vizibile, indiferent cât de mici sunt.

Culorile potrivite pentru “pielea caldă”

O femeie care are de tenul roz sau galben, auriu, are deseori pistrui, ochii verzi, căprui deschis sau albastru deschis, iar culoarea naturală a părului este şaten deschis, blond nisipiu, roşcat sau blond arămiu.

Acestor persoane nu li se potrivesc culorile închise de păr, precum negrul sau roşu-prună, ci nuanţele de blond, şaten-deschis, castaniul cu reflexe şi roşcatul (care să nu bată în nuanţe închise).

 


Distribuie
..