Măştile cu pătrunjel, coniac şi zaţ de cafea fac minuni cu părul tău

Distribuie

Când vine vorba de pielea sau de părul nostru, cele mai bune ingrediente rământ tot cele naturale. Iată două măşti pentru păr pe care ţi le poţi face acasă. După aplicare părul tău va fi mai rezistent şi strălucitor.

Cu pătrunjel şi coniac

Ingrediente: 3 linguri de coniac, 2 linguriţe ulei de măsline, o legătură de pătrunjel

Preparare: Se toacă pătrunjelul şi peste el se adaugă uleiul de măsline, încălzit un pic înainte. Peste acest amestec toarnă coniacul şi amestecă bine. Aplică masca cu ajutorul unei pensule pentru vopsit, mai întâi pe rădăcinile părului, apoi pe toată lungimea firelor de păr. Acoperă părul cu un prosop şi lasă masca să acţioneze 30 de minute. Spală-te pe păr cu şamponul tău obişnuit şi apoi clăteşte-te cu oţet de mere.

 

Cu zaţ de cafea şi lapte

Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de lapte, 4 linguri zaţ de cafea, 1 gălbenuş

Preparare: Se amestecă toate ingredientele până se obţine o pastă omogenă. Se aplică masca pe toată suprafaţa părului, prin masarea delicată cu buricele degetelor. Se lasă masca să acţioneze 15 minute, apoi se clăteşte bine părul cu apă călduţă. Dacă nu ai lapte sau ou, poţi folosi doar zaţ de cafea. Îţi masezi scalpul cu el câteva minute. După aceste operaţiuni, părul se spală cu şamponul obişnuit şi se clăteşte cu apă.

libertatea.ro.


Distribuie
..