Nu îţi mai tăia cuticulele! Specialiștii recomandă că este un procedeu nesănătos

Distribuie

Experţii  în domeniu ne asigură că e mai sănătos să nu ne tăiem cuticuele unghiilor. Poţi avea o manichiură frumoasă şi fără acest procedeu aparent inofensiv, dar care poate duce la infecții și îmbolnăviri. Iată de ce e bine să nu le tai şi cum să procedezi ca să ai unghii sănătoase şi frumoase.

 

Pasul 1. Hidratarea. Cuticulele sunt o adevărată barieră naturală împotriva bacteriilor. Prin tăierea lor există riscul apariţiei unor infecţii locale. Ele trebuie hrănite şi hidratate pentru a nu se usca şi exfolia. Ai nevoie pentru asta de o cremă sau un ulei special de cuticule care se aplică la baza unghiei, se masează bine şi se aşteaptă 3-5 minute să acţioneze.

Pasul 2. Îndepărtarea. Apoi se împinge cu un beţişor de lemn special înspre rădăcina unghiei. Nu folosi unelte de metal sau din plastic ascuţite. Fă mişcări uşoare ca să nu lezezi nici unghia, nici cuticulele. Apoi, aplică o cremă de mâni şi la baza unghiei.

Sfat: În timpul iernii este nevoie să acorzi o atenţie specială cuticulelor, pentru că acestea se usucă mult mai uşor şi se exfoliază. Hidratează-ţi zilnic mâinile, după fiecare spălare. Alege o cremă care are în compoziţie un procent mai mare de apă ca să intre cât mai uşor în piele.

libertatea.ro.


Distribuie
..