Moduri în care poți folosi LĂMÂIA pentru ca să îţi menţii frumuseţea

Distribuie

Un lucru atât de simplu și de ușor de găsit ca o lămâie poate avea numeroase efecte pozitive pentru tine. Vezi 10 moduri în care lămâia contribuie la frumusețea ta:

Deschide părul la culoare

Peroxidul este inamicul părului, așa că dacă îl vrei mai deschis la culoare poți apela la… lămâie! Când te pregătești să mergi la plajă, în parc sau oriunde stai în soare mai mult de 30 de minute, stoarce o lămâie și dă-ți cu zeama pe păr. Acidul activat de soare îți deschide șuvițele la culoare. Nu te aștepta la efecte uimitoare de prima oară, dar dacă faci asta de 4-5 ori, vei vedea diferența, scrie avantaje.ro.

Tonic pentru piele

Amestecă două-trei picături de ulei de arbore de ceai cu câteva picături de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă și apă distilată. Toarnă câte puțin pe dischete demachiante și vei vedea cum amestecul curăță pielea și îți închide porii. Folosește tonicul după ce te demachiezi și înainte să te dai cu cremă hidratantă.

Curăță pielea în profunzime

Dacă amesteci câteva lingurițe de apă de cocos cu câteva picături de zeamă de lămâie, cocosul îți va hidrata pielea, în timp ce lămâia o va curăța în profunzime și o va face strălucitoare.

Tratează acneea

Sucul de lămâie este antibacterian și poate ajuta la tratarea acneei. Ai nevoie de zeama unei singure felii de lămâie, cu care să te ștergi pe față. Toarnă zeama pe o dischetă demachiantă și fă acest tratament de două ori pe săptămână.

Albește dinții

Deja știi că bicarbonatul de sodiu îți curăță dinții, pentru că este grunjos. Dacă faci o pastă de bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie, amestescul îi va albi mult mai repede.

Deschide pielea la culoare

Zonele unde pielea este mai uscată și în exces – pe genunchi sau pe coate, de exemplu – are tendința să se închidă la culoare. Dacă le clătești cu zeamă de lămâie, pielea va reveni la culoarea normală. Nu uita să folosești apoi și o cremă hidratantă, ca să înmoi pielea.

Albește unghiile

Atunci când folosești o ojă mai veche, unghiile se îngălbenesc. Cu zeama de lămâie le poți aduce la culoarea normală. Pur și simplu freacă-le cu o periuță de dinți moale, înmuiată în zeamă de lămâie.

Exfoliază buzele

Înainte de culcare, umezește-ți buzele cu un pic de zeamă de lămâie, pe care o speli abia de dimineață, când te trezești. Acidul citric exfoliază celulele moarte. Totuși, nu folosi această metodă dacă ai buzele foarte uscate și chiar crăpate, pentru că te vor ustura și se vor inflama.

Elimină excesul de sebum

Vara mai ales, pielea este mai lucioasă din cauza căldurii și a excesului de sebum. Dacă îți cureți pielea cu un pic de vată înmuiată în suc de lămâie nu vei mai avea această problemă.

Îndepărtează petele de pe piele

Știi petele acelea închise la culoare care rămân pe piele dacă ai coșuri sau dacă te-ai rănit? Ei bine, le poți readuce la culoarea pielii tot cu ajutorul lămâii. Trebuie doar să le cureți cu zeama proaspăt stoarsă de câteva ori.

 


Distribuie
..