Metode naturiste şi efective pentru ALBIREA dinţilor

Distribuie

Cafeaua, ţigările, băuturile şi alimentele colorate pot păta smalţul dinţilor, făcându-l să-şi piardă albul natural de altă dată. Şi cum un zâmbet frumos, cu dinţi albi şi sănătoşi ne conferă mai multă încredere în noi, am găsit pentru tine 10 remedii naturale care albesc dinţii.

Coaja de banană – Se pare că este una din cele mai simple metode de curăţare a dinţilor. Albirea dinţilor cu coajă de banană este o metodă sigură şi sănătoasă, din moment ce această este o sursă excelentă de minerale şi vitamine. Freacă uşor dinţii cu interiorul coajei de banană timp de aproximativ 2 minute.

Coajă de portocală – Ţine coaja de porticală cu interiorul spre tine şi acoperă-ţi dinţii cu ea. Freacă partea albă a coajei de portocală înainte şi înapoi pe dinţi iar acidul din aceasta îi va albi. Apoi clăteşte bine gura şi spală-te cu pasta de dinţi, scrie expresspress.ro

Merele – Pentru a avea un zambet alb şi sănătos mănâcă mere de câte ori ai ocazia. Aceste fructe sunt eficiente pentru curăţarea dinţilor, iar consumul lor nu poate fi decât unul benefic pentru sănătatea danturii.

Busuioc – Usucă frunzele de busuioc şi apoi dă-le prin râşnita de cafea până ai o pudră. Această pudra va fi folosită pentru a peria dinţii.

Bicarbonatul de sodiu – se recomandă să te speli cu bicarbonat de sodiu pe dinţi după ce ţi-ai periat dinţii cu pasta obişnuită.

Salvie – Frunzele uscate de salvie vor fi folosite în acelaşi mod ca cele de busuioc. După folosire, spală bine dantura cu pasta de dinţi.

Conopida – Stimulează producţia de salivă şi previne formarea plăcii dentare. Conopida şi ţelina au un efect benefic în prevenirea bolilor dentare datorită aportului de vitamina C.

Zeama de lămâie – Sucul de lămâie este una dintre cele mai populare metode de albire a dinţilor, deşi şi aceasta este o tehnică periculoasă. Motivul este acidul citric din fruct, care elimină calciul din smalţ, făcând dinţii vulnerabili şi predispuşi la deteriorare rapidă. Peste zeama de lămâie se adaugă o cantitate de două ori mai mare de apa.

Muştar, ulei şi sare – Un rezultat excelent în albirea dinţilor se poate obţine şi prin spălarea dinţilor cu o combinaţie de muştar, ulei de măsline şi sare.

Oţetul – un amestec eficient este cel din oţet de mere, puţină sare şi jumătate de lingură de praf de copt.

 


Distribuie
..