Măşti homemade care-ţi fac părul să crească mai repede

Distribuie

Aproape toate femeile îşi doresc o podoabă capilară sănătoasă, iar sănătatea părului este adesea echivalentă cu hidratarea şi regenerarea lui. Deseori, soluţia este chiar la tine în bucătărie, unde poţi crea măşti “homemade” care-ţi vor face părul să crească mai repede.

Oul bun la toate!

Un ou crud este adesea cea mai bună opţiune în materie de păr. Bogat în proteine şi grăsimi bune, acesta ajută la hidratarea firului de păr. Oul conţine însă şi bacterii care mănâncă enzime, reuşind astfel să îndepărteze excesul de sebum de pe firele de păr, scrie lyla.ro

Pentru a-ţi crea o mască pe bază de ou acasă trebuie mai întâi să separi gălbenuşul de albuş. Foloseşte albuşul pentru a scăpa de grăsimea din păr, iar gălbenuşul pentru hidratarea scalpului.

Poţi aplica albuşul pe lungimea firului de păr, aproape de rădăcini, iar cu gălbenuşul masează pe scalp. Stai cu această mască 20 de minute şi apoi clăteşte cu apă rece. 

Iaurtul care curăţă şi hidratează!

Părul curat se regenerează cel mai bine! Însă dacă ne spălăm zilnic cu produsele cosmetice din comerţ nu înseamnă neapărat că avem părul curat. Mai mult, toate produsele de styling ne încarcă părul. O soluţie bună pentru a avea un păr curat şi pentru ca acesta să se regenereze este să folosim iaurt.

Acidul lactic din produsul lactat ajută la eliminarea murdăriei şi a reziduurilor de pe firele de păr în timp ce grăsimea provenită din acesta ajută la hidratare. Masează-ţi scalpul cu un iaurt gras, natur, şi apoi lasă masca 20 de minute ca să acţioneze în profunzime. Clăteşte mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă rece. 

Un scalp sănătos înseamnă un păr sănătos

Regenerarea părului porneşte de la rădăcină, iar dacă rădăcina trăieşte într-un scalp descuamat, cu mătreaţă, atunci este firesc ca regenerarea părului să aibă şi ea la rândul ei de suferit. De altfel, cu cât scalpul este mai “bolnav”, cu atât părul creşte mai greu.

Soluţia: suc de lămâie şi ulei de măsline! Aciditatea lămâii ajută la curăţarea pielii capului de cojiţe, de pielea uscată şi moartă, în timp ce uleiul de măsline ajută la hidratarea scalpului.

Amestecă două linguri de suc de lămâie cu două linguri de ulei de măsline şi două linguri de apă. După ce ai amestecat bine, aplică masca pe scalp, masează bine până intră cât mai adânc în piele şi las-o să acţioneze 20 de minute. Cu cât scalpul tău va fi mai sănătos, cu atât îţi va creşte mai repede părul.

Bere pentru volum!

Această băutură fermentată conţine drojdie care, aplicată la nivelul scalpului şi al firului de păr, ajută la obţinerea unei podoabe capilare mai voluminoase. Amestecă 100 de militri de bere cu o linguriţă de ulei de floarea soarelui sau măsline şi cu un ou crud.

După ce ai omogenizat amestecul, aplică pe scalp şi pe lungimea părului şi lasă să acţioneze 15 minute. Ulterior, clăteşte-te cu apă rece.

O altă variantă este să pui bere într-un recipient cu spray şi să aplici câteva pufuri în fiecare zi, pe părul uscat. După ce se evapora lichidul, pe firul de păr vor rămâne doar proteinele din bere care vor întări structura firului de păr.

 

 


Distribuie
..