Mască pentru păr în condiţii de casă. ALEGE reţeta convenabilă tipului tău de păr

Distribuie

După o iarnă grea e timpul să dai viaţă părului tău. Produsele cosmetice din comerţ de multe ori nu mai sunt atât de eficiente cum te aştepţi. de aceea îţi propunem să pregăteşti singură măştile, din ingrediente pe care le ai în bucătărie.

Tratament pentru părul subţire
Ai nevoie de:  jumătate de ceaşcă de bere (trebuie lăsată întâi să îşi piardă acidul), o linguriţă de ulei de floarea soarelui  şi de un ou crud.
Amestecă ingredinetele până obţii o soluţie omogenă, apoi aplic-o pe părul curat şi uscat. Masează astfel încât să o distribui uniform şi las-o să actioneze un sfert de oră. Clăteşte bine cu apă rece.

Tratament pentru părul uscat
Ai nevoie de: jumătate de ceaşcă de miere şi 2 linguri de ulei de măsline.
Amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu jumătate de ceaşcă de miere la radacina părului şi aplică pe părul curat, masând uşor până când acesta este acoperit în întregime de miere. Las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Poţi adăuga acestui amestec şi o lingură de ulei de avocado sau un gălbenuş, în cazul în care parul tau are nevoie de mai multa hrănire.

Tratament pentru părul ars sau vopsit
Ai nevoie de: două linguriţe de gel de aloe vera, două linguriţe de glicerină vegetală şi patru linguri de ulei de avocado.
Amestecă ingredientele până când obţii o soluţie omogenă. Aplică întâi la rădăcină, apoi masează până când tot părul este acoperit cu aceasta soluţie. Strânge părul într-un prosop şi rămâi aşa aproximativ 20 de minute, apoi spală-te după obicei.
ATENŢIE: Dacă apar iritaţii va trebui să întrerupi tratamentul.

Tratament pentru părul gras
Pune într-o solniţă goală o lingură de mălai. Presară-l pe scalp, cât mai aproape de rădăcini. După 10 minute, înlătură-l, peiptănându-ţi părul. Poţi repeta în fiecare zi.

Tratament împotriva căderii părului
Sucul de ceapă, unul dintre cele mai bune tratamente. Se mărunţeşte  o jumatate de ceapă cu puţină apă, se aplică pe pielea capului şi se masează puternic. Soluţia trebuie lăsată să acţioneze 20-30 de minute. Se clăteşte doar cu apă – mirosul de ceapă va disparea după clătire. Repeta acest tratament zilnic.

Tratament antimătreaţă
Amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu trei linguri de ulei de migdale. Aplică pe scalp (cât mai aproape de rădăcina) şi masează bine, astfel încât toată pielea capului să beneficieze de tratament. Lasă uleiurile să acţioneze 15-20 de minute, până când simţi că ţi se încălzeşte scalpul. Apoi spală-te cu şamponul obişnuit şi clăteşte bine. Poţi repeta tratamentul de câte ori este nevoie.


Distribuie
..