Masca NATURALĂ care îţi revitalizează părul, chiar de la prima folosire

Distribuie

Soarele, aerul uscat și cald, produsele de styling și aparatele de coafat (placa de întins părul, foehnul) îți usucă părul, iar acesta devine tern, lipsit de volum și elasticitate. Are nevoie de o gură mare de apă sau, mai bine de atât, de o mască naturală care îți revitalizează părul cât ai zice ”pește”. Iată cum se face.

Ai nevoie de două ingrediente: un avocado (cel copt are coaja închisă la culoare, chiar neagră, și este ușor moale la atingere) și un gălbenuș de ou.

Fructul avocado este bogat în antioxidanți, vitamine precum A, E, D și B6, amino acizi, minerale și grăsimi Omega 3. Datorită acestui amestec de nutrienți necesari părului tău, avocado este un fruct potrivit ca să faci o mască hrănitoare din el. Acesta hrănește firul de păr de la rădăcină și până la vârf, îl întărește și îl hidratează în profunzime.

Și gălbenușul de ou conține o mulțime de minerale, vitamine și proteine, toate care hrănesc firul de păr, îi redau strălucirea și îl înmoaie.

Cum să procedezi:

În funcție de lungimea părului, ai nevoie de un avocado întreg sau doar de jumătate – pentru părul foarte lung ai nevoie de unul întreg. Separă gălbenușul de albuș și pune-l într-un castron, iar în alt castron scoți pulpa verde a fructului, pe careo pisezi până se face o pastă moale, cremoasă. Amesteci apoi cele două îngrediente, până ce se omogenizează și aceasta este masca de păr. Aplic-o de la rădăcini și apoi înspre vârfuri cât este proaspătă și masează-ți scalpul cu ea câteva minute.

Lasă masca să acționeze 10 minute, apoi clătește bine de tot cu apă – preferabil de mai multe ori, până se duce tot amestecul din păr – și apoi spală-ți părul ca în mod obișnuit, cu șamponul preferat. De data aceasta, lasă-ți părul să se usuce în mod natural.

Poți folosi această mască de păr o dată la două sau trei săptămâni dacă ai părul foarte uscat sau dacă pleci între timp în vacanță la mare – apa sărată și soarele îți usucă podoaba capilară.

avantaje.ro.


Distribuie
..