Machiajul provoacă MENOPAUZE timpurii

Distribuie

Substanţele chimice prezente în produsele de machiaj, ojă şi ambalaje alimentare provoacă menopauze precoce, avertizează cercetătorii.

Rezultatele cercetărilor arată că la femeile care se expun unor doze ridicate de astfel de substanţe, menopauza poate interveni cu 2 ani şi jumătate mai devreme decât la celelalte femei sau chiar mai devreme.

În ceea ce priveşte riscul potenţial, cercetătorii aduc în discuţie ftalagii, grup de substanţe chimice prezente în materialele plastice, produsele cosmetice, menajere şi în ambalajele alimentare. Studii recente au arătat că aceştia pot duce la creşterea riscului de cancer, diabet, obezitate şi chiar la feminizarea creierului adolescenţilor.

Cercetătorii americani afirmă că aceste produse chimice perturbă sistemul de reproducere al femeilor, inclusiv ovarele, ducând la o menopauză timpurie.

Femeile care folosesc machiajul în mod insistent, intră în menopauză cu 2,3 ani mai devreme decât celelalte. Vârsta medie pentru menopauză este de 51 de ani.

Unele femei pot intra la menopauză cu 15 ani mai devreme, cam de la 35 de ani. Menopauza precoce determină rate mai ridicate de accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, probleme osoase şi hemoragii cerebrale fatale.

Totodată, cercetătorii au afirmat că nu se ştie încă de ce unele femei au un nivel mai ridicat de ftalagi în sânge şi urină.


Distribuie