Îţi doreşti un ten luminos? Măştile pe bază de PEPENE GALBEN te pot ajuta. Iată cum să le prepari

Distribuie

Pepenele galben este un fruct dulce şi cu o aromă delicioasă. Pe lângă faptul că este un aliment bogat în fibre, vitamina B6, B3, A, potasiu şi vitamina C, pepenele galben mai este un produs cosmetic natural care face minuni tenului.

Beneficiul de bază pe care îl poartă fructul este tonifierea şi eliminarea toxinelor din organism. Dacp e să vorbim despre efectul pepenelui galben asupra fumuseţii, trebuie de menţionat că fructul este unul dintre cele mai eficiente alimente naturale pentru hidratarea şi tonifierea pielii.

Fiindcă ne aflăm în sezonul pepenelui galben, nu ezita să beneficiezi de acest lucru şi în acelaşi timp să economiseşti pe produsele cosmetice scumpe.

Prepară câteva măşti  pe baza de pepene galbene care îţi vor lăsa tenul proaspăt şi strălucitor.

I. Masca hrănitoare şi tonifiantă cu pepene galben, morcov şi suc de portocale

Pentru ten uscat, cât şi cel normal, gras sau mixt.

Amestecă într-un vas 2 felii de pepene (zdrobite bine cu furculiţa sau pasate cu ajutorul robotului) cu 2 linguri de morcov dat prin răzătoare, 3 linguri de zeamă de portocale şi o linguriţă zeamă de lămâie. Omogenizează bine pasta şi aplicaţi-o pe toată suprafaţa tenului, exceptând zona ochilor. După 10 minute în care a acţionat, masca se îndepărtează cu apa plată sau de izvor.

ATENŢIE!  Dacă ai un ten sensibil, care se irită cu uşurinţă, evită să foloseşti aceasta mască. În acest caz, foloseşte mai bine o loţiune naturală obţinută prin amestecul a 100 ml de suc de pepene galben cu 100 ml de lapte proaspăt nefiert şi 100 ml de apă plată. Loţiunea trebuie să fie preparată cu 10 minute înainte de aplicare. Seara, sterge-ţi tenul cu această loţiune, lasă-o să acţioneze timp de 15 minute şi apoi clăteşte tenul cu apă plată.

II. Mască hidratantă şi revigorantă din miez de pepene galben

Pisează o felie de pepene galben cu o spatulă de lemn şi amestecă apoi cu două linguriţe de argilă. Se întinde masca pe ten şi decolteu, se lasă să actţoneze 20 de minute şi apoi se îndepărtează cu ajutorul unui tampon cosmetic muiat în apă de izvor rece. După îndepărtarea măştii faţă se mai clăteşte de câteva ori cu apă rece de izvor.

III. Mască pe bază de pepene galben pentru ten uscat

Amestecă într-un blender 2 linguri de malai cu o bucată de pepene galben şi 2 linguri de lapte şi aplică amestecul pe faţă. Lasă-l să acţioneze pentru 15-20 de minute şi clăteşte bine cu apă căldută.

Masca pentru ten matur cu pepene galben

– 1 lingură miere de albine.

– 1 bucată mică de pepene galben

– 1 bucata de pepene verde

Mixează toate ingredientele într-un blender şi aplică masca pe faţă curăţată în prealabil. Lasă-o să acţioneze 15-20 de minute. La final clăteşte bine cu apă calduţă.


Distribuie
..