Învăţă cum trebuie să previi şi să tratezi UNGHIILE ÎNCARNATE

Distribuie

Mersul pe jos în exces, încălţămintea incomodă şi închisă, sunt unele dintre cele mai întâlnite motive ale încarnării unghiilor. Chiar dacă la început îţi pare o problemă minoră de sănătate, la apariţia infecţiei, unghia crescută în carne poate produce dureri foarte mari, uneori chiar insuportabile. Vezi ce trebuie să faci ca să previi şi să tratezi încarnarea unghiilor.

Unghiile încarnate sau onicocriptoza reprezintă o problemă medicală dureroasă a degetelor picioarelor. Acest lucru se întâmplă atunci când un colţ ascuţit al unghiei sapă în piele. Durerea şi inflamaţia se accentuează pe măsură ce unghia creşte. Dacă rămâne netratată, infecţia din unghie poate duce la un tratament chirurgical. Unghia oricărui deget poate fi încarnată, cel mai des totuşi, acestă problemă apare la degetul mare.

Ce trebuie să faci ca să previi încarnarea unghiilor:

– poartă încălţăminte de calitate bună şi evit-o pe cea care te strânge sau care îţi face picioarele să transpire;

– trebuie să îţi tai unghiile regulat, fără însă a le tăia mult prea scurt;

Cum tratezi încarnarea unghiilor:

– apelează la o intervenţie chirurgicală minoră. Este probabil una dintre cele mai sigure soluţii, pentru că în locurile din care s-au extras colţurile, se plasează dispozitive speciale care împiedică unghia să mai crească.

– poartă sandale. Aşa, îţi vei lăsa picioarele să respire, asta în cazul în care e vară. În caz că e un anotimp rece, optează pentru încălţămintea cu jumătate de mărime mai mare decât porţi de obicei.

-o metodă nouă de tratare a încarnării unghiilor este cea de aplicare pe unghie a unor fire subţiri de metal care ajută la fixarea şi corectarea direcţiei de creştere a unghiei, fără a fi necesară o intervenţie chirurgicală.

Refuză cu stricteţe să-ţi smulgi unghia încarnată, sau să o tai cu foarfecele. Acest lucru determină complicaţii severe şi sechele pentru tot restul vieţii.

 


Distribuie