Învaţă să alegi culoarea potrivită pentru BUZELE tale

Distribuie

Când vine vorba de machiaj, alegerea culorilor este elementul care face diferenţa între un machiaj reuşit şi unul excelent. Iar pentru că buzele sunt întotdeauna în centrul atenţiei, nuanţa rujului este deosebit de importantă. Descoperă câteva trucuri care te ajută să alegi culorile şi nuanţele ideale pentru tine.

Regula celor două tonuri

Cea mai simplă regulă pentru alegerea rujului este să optezi pentru nuanţele cu maximum două tonuri mai închise decât culoarea naturală a buzelor tale. Ca să poţi testa corect, aplică rujul pe o singură buză, scrie eva.ro. Dacă este cu numai un ton sau două mai închis decât culoarea ta naturală, ai găsit rujul potrivit.

Dacă iîţi cumperi rujul sau gloss-ul dintr-un magazin în care nu îl poţi testa, te poţi baza pe culorile printate pe ambalaj. Aşează ambalajul în dreptul buzelor şi compară în oglindă culoarea ta naturală cu cea de pe ambalaj. Ideal este să te poţi privi în lumina naturală, în dreptul unei ferestre.

Nuanţele de bază

Dincolo de regula celor două tonuri, există o altă metodă, ceva mai complicată, de a alege un ruj. Pentru cele mai bune alegeri trebuie să ţii cont de culoarea pielii tale, de cea a ochilor şi a părului. Iată care sunt alegerile recomandate, în funcţie de fenotip:

Ten deschis

Femeile care au pielea deschisă la culoare pot opta pentru variante nude de roz, coral, piersică. 
Nu sunt recomandate rujurile maro pentru că îţi fac pielea să pară foarte deschisă şi îi oferă un aspect cenuşiu. 

Ten mediu

Dacă ai tenul de culoare medie, poţi opta pentru nuanţe ceva mai închise. Vei arăta foarte bine cu rujuri în nuanţe de roz sau nuanţe care au ca ton de bază violet şi prună. Evită roşul aprins, alegând în loc nuanţe de rubiniu.   

Ten îchis

Nuanţele de prună, ciocolătiu sau roşu sunt perfecte pentru pielea măslinie. Pentru machiajul de zi alege nuanţe de maro (caramel, ciocolatiu), iar pentru cel de seară alege rujuri cu tonuri de bază mov sau violet.

Cum alegi nuanţa potrivită de roşu?

Multe femei cred că nu pot purta ruj roşu.

Secretul constă în alegerea corectă a tonurilor de bază. Dacă pielea ta este deschisă la culoare şi are tonuri roşiatice, optează pentru un ruj de culoarea cireşei. Tenul măsliniu poate fi foarte bine asortat cu nuanţe de roşu aprins, iar cel mediu este compatibil cu nuanţe de bază mov. O regulă importantă în ceea ce priveşte rujul roşu este faptul că nu trebuie să îl asortezi cu ţinuta.

Dacă eşti de părere că rujurile în culori intense nu ţi se potrivesc, aplică pe buze un balsam transparent, apoi tamponează din loc în loc cu ruj şi uniformizează culoarea cu vârful degetului. Vei oferi buzelor tale culoarea dorită, dar fără să le încarci prea tare.

Iată câteva trucuri pentru aplicarea rujului sau glossului oferite de Nick Barna, makeup artist oficial Maybelline NY:

Culoarea rujului aderă mai bine şi durează mai mult dacă este aplicată pe o suprafaţă catifelată. Exfolierea buzelor, o dată pe săptămână, îţi asigură o culoare luminoasă.

Conturul de buze nu trebuie să fie niciodată vizibil.

Aplică întotdeauna conturul de buze înaintea rujului.

O bază de machiaj sau un balsam de buze va împiedica scurgerea gloss-ului de pe buze.

Rujul şi luciul de buze trebuie să se potrivească tenului, părului şi dispoziţiei celei ce le poartă, niciodată ţinutei sale.

 


Distribuie
..