Îngrijește-ți părul în timpul verii! Cele mai utile sfaturi pentru șuvițe strălucitoare

Distribuie

Nevoile părului tău sunt substanţial diferite vara faţă de orice alt anotimp. Expus la raze ultraviolete, vânt, sare de mare, clor din piscină şi la produsele de styling, are nevoie de mai multă îngijire decât de obicei pentru a rezista.

Pentru că vara aplici cea mai mare cantitate de produse de styling – spume, serumuri, lacuri, spray fixativ – şi te şi vopseşti mai des decât iarna, ar trebui să îţi regândeşti ritualul de îngrijire a părului. Înlocuieşte produsele pe care le foloseşti de obicei părul cu o gamă destinată hidratării, protejării şi strălucirii părului. 

Alege din farmacie un şampon cu pH natural, care nu deteriorează bariera hidrolipidică a scalpului, care are proprietăţi hidratante şi, de preferinţă, nu conţine săruri sau sulfaţi

Înlocuieşte balsamul cu unul care nu necesită clătire (de tip leave-in), pentru a „îmbrăca” firul într-un scut protector şi a-l feri de acţiunea dură a factorilor de mediu.

O dată pe săptămână, foloseşte o mască-tratament de reparare a părului, care revitalizează firul de la rădăcină, oferind flexibilitate chiar şi părului fin şi reducând fenomenul de electrizare

Dacă te coafezi cu ondulatorul, placa de îndreptat sau peria şi uscătorul de păr, aplică întâi pe părul umed un ser termoprotector. Acesta îl protejează de temperaturile extreme înfăşurându-l într-o peliculă şi îl menţine hidratat în timpul şi după folosirea aparatelor.

Chiar dacă te coafezi sau nu, dă un finisaj plăcut părului aplicând puţin serum pe vârfuri, în fiecare dimineaţă. Acest produs are darul de a „lipi” instant vârfurile despicate, lăsând părul plăcut la atingere şi strălucitor.

revistafelicia.ro.


Distribuie
..