Îngrijește CORECT unghiile exfoliate

Distribuie

Ai observat în ultima vreme că unghiile au început să se exfolieze? Schimbările de temperatură nu au nici o legătură cu acest fenomen și unghiile exfoliate au altă cauză!

La baza fenomenului unghiilor exfoliate stă fie folosirea în exces a unor soluții chimice folosite de obicei la curățarea casei, fie o lipsă de vitamine A și D, fier sau calciu.

– Ai ținut mult timp mâinile în apă? Obișnuiește-te să folosești zilnic o cremă de mâini hidratantă, care să conțină vitamina E. Aceasta regenerează pielea și cuticulele din jurul unghiei.

– Scurtează-ți unghiile folosind pila, nu unghiera sau forfecuța. Alege o pilă textilă (cele metalice sunt mult prea abrazive și agresează unghiile) și pilește unghia prin mișcări repetate, în aceeași direcție. Sterilizează trusa de manichiură și nu mai tăia cuticulele. Unghiile ajung să se îmbolnăvească atunci când cuticula este tăiată mult prea adânc.

– Înainte de a-ți face manichiura, aplică un lac întăritor de unghii. Preferi ingredientele naturale? Aplică zeamă de lămâie pe unghii și las-o să acționeze pentru câteva minute pentru a le întări. De asemenea, poți pregăt8i un amestec din miere și albuș de ou în care să ții unghiile pentru câteva minute. Această combinație te va ajuta să scapi și de alte probleme ale unghiilor.

– Indiferent că ai sau nu probleme cu unghiile exfoliate, masează-ți mâinile cu ulei de măsline pentru 10-15 minute, pentru mai multă hidratare.

libertateapentrufemei.ro.


Distribuie
..