Încărunţirea prematură, tot mai frecventă printre tineri. Descoperă mai jos, care sunt adevăratele CAUZE

Distribuie

Încărunţirea este primul semn de îmbătrânire. Însă, în zilele noastre şi tânăra generaţie, suferă de încârunţirea prematură a părului pe scară largă. Cercetătorii spun că aceasta ar putea deveni mai severă şi frecventă, în viitor, în cazul în care măsurile de precauţie adecvate nu sunt luate. Astfel, motivul cel mai frecvent pentru încărunţire este dieta, stresul şi somnul necorespunzător.

Înălbirea părului  duce la lipsa de vitamine şi minerale esenţiale în corpul uman. De asemenea, ereditatea pare a fi un motiv comun pentru această albire prematură a părului.

Să ştii că acest fenomen nu este firesc în rândul tineretului. De aceea, Zumi.md îţi descoperă motivele, care provoacă încărunţirea părului.

1. Dieta
Când Fast-food-urile  sunt la orice pas, nu e de mirare că dietele noastre sunt în lista de motive pentru care încărunţim. Cercetatorii au au spus că o dieta hrănitoare, cu conţinut ridicat în aminoacizi şi calciu poate contribui la promovarea melanogenezei, care produce melanina, necesară pentru a menţine firele de par saturate cu culoare. Însă puţin dintre noi au un regim alimentar sănătos.

2. Lipsa de vitamina B12 
Cercetatorii din Suedia au realizat recent un studiu în care participanţii care suferă de vitiligo au crescut consumul de acid folic şi vitamina B12 prin dieta lor şi suplimente orale. Cercetatorii au fost uimiţi să vadă re-pigmentarea părului carunt la 64% dintre pacienţi.

3. Fumatul
Pe lângă provocarea unor  boli mortale, cum ar fi cancerul, bolile de inima şi insuficienţa renală, fumatul poate cauza, de asemenea, încărunţire prematură. Un studiu din anul 1997 realizat de cercetatori din Anglia, a descoperit că fumătorii au fost de până la patru ori mai susceptibili de a avea parul cărunt decat non fumătorii.

4. Utilizarea de produse de albire a dintilor

Uimitor dar,  un zâmbet mai alb  te poate costa mai mult decât preţul unei paste de dinţi, te poate costa, de asemenea, culoarea parului.
Un studiu a arătat că, chiar şi cea mai mică doză de peroxid de hidrogen poate începe cu moartea melanocitelor şi ca peroxidul de hidrogen este ingredientul principal în cele mai multe produse de albire a dintilor, astfel, zambetul tău nu va fi singurul care devine alb.

5. Poluarea mediului
Nu doar pielea ta este predispusă la deteriorare datorită poluării mediului, dar şi culoarea părului tău. Radicali moleculari liberi se leagă de celulele noastre sănătoase şi pot provoca daune celulare care influenţează în mod inevitabil producţia de melanină de care  e nevoie pentru a menţine părul sănătos, puternic şi pigmentat.

6. Moştenirea genetică

Bineînţeles încărunţirea poate avea cauze genetice. Dacă strămoşii tăi  au început să încărunţească la o anumită vârstă, atunci poţi paria că ţi se va întampla la fel. Cercetătorii de la Universitatea din Alabama-Birmingham Health System au confirmat recent rolul geneticii din spatele părului grizonat, precizând că, moştenirea genetică determină nu numai culoarea parului, dar, de asemenea, atunci când începe încărunţirea.

7. Îngrijirea părului
Peroxidul de hidrogen nu se află doar în paste de dintii pentru albire, ci şi în produsele de îngrijire a părului. Cei mai mari infractori includ coloranţii pentru păr, şampoane şi balsamuri. Înainte de a cumpăra o vopsea de păr, verifică nivelul de peroxid de hidrogen pe care îl conţine.

8. Regimul stresant de viaţă
Cercetătorii au arătat că un nivel ridicat de stres contribuie în mod direct la încărunţirea prematură a părului. Nivelurile de stres solicită o creştere în corpul nostru, ca producţie de peroxid de hidrogen, H2O2 în exces, apoi se acumulează în interiorul foliculilor de păr, cauzând astfel încărunţirea.

9. Vitiligo
Vitiligo este o afecţiune în care părul şi pielea îşi pierd pigmentarea de la o scădere a producţiei de melanină derivate din aminoacidul tirozină, care este responsabil pentru pigmentare. Atunci când producţia de melanină scade sau se opreşte complet, acest lucru provoacă pierderea pigmentării, care îi conferă părului culoarea sa naturală. Prin urmare, foliculii de păr care cresc după moartea melaninei nu au nicio culoare, astfel aspectul său devine cenuşiu.

Încărunţirea prematură nu este o boală, însă este un fenomen anormal pentru generaţia tânără. De aceea, ai grijă ce stil de viaţă trăieşti!


Distribuie