IMPORTANT. Învaţă cum să te MACHIEZI pe timpul verii

Distribuie

Pe timp de vară, machiajul se concentrează pe o paletă cromatică diferită. Rujurile în nuanţe intense, fardurile pastel sau, dimpotrivă, în culori neon, blush-ul rose şi caramel şi khol-ul în nuanţe mai estompate şi mai vesele decât dramaticul negru, iată caracteristicile unui make-up de vară.

Tenul deschis la culoare este complimentat cu precădere de farduri pastel, cu texturi sidefate, ce accentuează aspectul fresh al acestui tip de ten, şi de rujuri în nuanţe vibrante, echilibrate de un machiaj discret al ochilor.

Tips: pentru a evidenţia eyeliner-ul albastru, cea mai indicată nuanţă de ruj sau gloss este rozul pastel. O nuanţă discretă de ruj va accentua întotdeauna dramatismul privirii atunci când optezi pentru tonuri reci în machiajul ochilor.

Tenul mediu este cel mai avantajat de machiajul nude, deoarece beneficiază, prin pigmentarea echilibrată, de posibilitatea adoptării unui machiaj minimalist. Optează pentru combinaţii de gri perlat şi cărămiziu sau farduri discrete café au lait şi caramel, iar pentru buze foloseşte rujuri mate, în tonuri de piersică. Completează machiajul cu un blush neutru.

Dacă ai tenul mediu din punct de vedere al pigmentării, orientează-te cu precădere către rujuri fucsia sau roşu stacojiu.

Albastrul este una dintre nuanţele consacrate pentru machiajul de vară şi este o culoare ideală pentru tenul închis. Orientează-te cu precădere către tonurile marine sau cu tentă verde, precum turcoazul. Tenul  închis la culoare este flatat atât de fardul de pleoape turcoaz, cât şi de un eyeliner-ul turcoaz, aplicat sub genele inferioare sau chiar deasupra genelor superioare.

Tips: pentru a evidenţia cel mai bine fardul turcoaz, combină-l cu auriu. Vei obţine o îmbinare de nuanţe specifică verii, ce conferă luminozitate.

Sursa:divahair.ro


Distribuie