Iată de ce NU este bine să dormi machiată

Distribuie

O noapte de somn cu machiajul inca pe fata nu este „moarte de om”, dar daca devine un obicei tenul va avea serios de suferit!

Demachiatul este absolut obligatoriu inainte de culcare, dar asta nu inseamna ca o noapte de somn cu machiajul inca pe fata o sa distruga un chip frumos. Probleme apar atunci cand se face un obicei din a nu te demachia inainte de culcare!

Piele se foloseste de somnul din timpul noptii pentru a se regenera, iar a pastra machiajul din timpul zilei de fata ingreuneaza procesul de regenerare a pielii, explica Mona Gohara, profesor in dermatologie la reputata Universitatea americana Yale. „Noaptea apare procesul natural de regenerare si de exfoliere a celulelor pielii. Un strat de machiaj creeaza o bariera, impiedica acest proces natural si favorizeaza infundarea porilor si aparitia acneei”, explica Gohara, atragand insa atentia ca o noapte dormita cu machiajul pe fata „nu este o catastrofa, insa probleme mari apar cand faci din asta un obicei”.

Spre exemplu, fondul de ten aplicat dimineata sufera, pe parcursul zilei, un proces de „metabolizare”, de descompunere pe masura ce este expus factorilor din mediul inconjurator, aerului, poluarii, luminii, dar si secretiilor naturale ale pielii. Ceea ce ramane seara din fondul de ten este un soi de produs secundar rezultat in urma descompunerii acestuia care, daca nu este inlaturat prin demachiere, obstructioneaza microcirculatia de la nivelul epidermei, impiedicand regenerarea celulara, explica pe indelete Jeannette Graf, medic dermatolog de la Centrul Medical Mount Sinai din New York.

realitatea.net


Distribuie
..