GREŞELILE pe care le faci în îngrijirea DANTURII

Distribuie

Spălatul regulat nu este singura necesitate de îngrijire a dinţilor. Este foarte important să ştii cum să o faci corect pentru a păstra dinţii sănătoşi. Unii dintre noi fac greşeli care, în timp, duc la deteriorarea danturii. Descoperă mai jos ce greşeli faci în îngrijirea danturii.

1. Foloseşti periuţele de dinţi tari.
 Nimic mai departe de adevăr. Riscaţi să spălaţi stratul moale care furnizează minerale importante smalţului dinţilor. Mult mai bine e să beţi un pahar de apă după masă şi să aşteptaţi 60 de minute până să vă spălaţi pe dinţi.

2. Trebuie să ne spălăm pe dinţi după fiecare masă.
 Dacă vă spălaţi pe dinţi imediat după o masă acidă, vă faceţi mai mult rău decât bine.

3. Dinţii de lapte nu trebuie îngrijiţi. Fals!
Este foarte important ca dinţii de lapte să fie corect îngrijiţi şi să fie sănătoşi. Cariile se formează încă din această perioadă, iar dantura foarte tânără se dezvoltă greşit.

4. Fluorul nu este important.
 Cu totul neadevărat! Fluorul întăreşte dinţii şi împiedică bacteriile să se înmulţească. Pont: folosiţi sare iodată sau cu fluor la gătit. Prin mâncare, fluorul intră direct în contact cu dinţii.

5. E bine să ne periem dinţii cu fermitate. Dimpotrivă!
Dacă vă periaţi cu prea multă forţă dinţii sau folosiţi o periuţă prea tare, riscaţi să vă distrugeţi smalţul sau să vă răniţi gingiile. Acestea lasă rădăcinile dinţilor descoperite. Până la carii, nu mai e decât un pas. Pont: periaţi dinţii ca şi cum aţi da cu o măturică, de la gingii spre vârful dinţilor.

sursa: click.ro


Distribuie
..