GREȘELI pe care le faci în duş

Distribuie

Poate nu ți se pare mare lucru să faci duș, dar acest obicei îți afecează sănătatea, pielea și părul, așa că ar trebui să îi acorzi mai multă atenție. Află care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le-ai putea face.

După o zi în care ai tremurat de frig, un duș fierbinte pare cea mai bună idee. Pielea și părul tău sunt, însă, de altă părere. Apa foarte fierbinte trebuie evitată, mai ales dacă ai pielea uscată. În plus, dacă ești vopsită, îți vei pierde din culoare mai repede. Specialiștii recomandă să folosești apă călduță, dacă vrei să ai piele frumoasă și păr strălucitor.

Nu îți clătești părul bine

Părul tău nu va fi curat, dacă nu îl clătești bine și îți mai rămân urme de șampon. Nu te gândi că nu ai cum să verifici. Bagă mâna prin păr, iar dacă nu ai spumă, iar scalpul se simte curat, înseamnă că ai făcut totul corect.

Îți exfoliezi zilnic pielea

Exfolierea pielii este o practică foarte sănătoasă, care te ajută să scapi de celulele moarte. Nu o face, însă, zilnic, pentru că pielea ta va produce ulei în exces, pentru a se hidrata, și va crea un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Specialiștii recomandă să folosești scrub-ul de două-trei ori pe săptămână.


Distribuie
..