Greșeli pe care le faci când aplici fondul de ten

Distribuie

Fondul de ten este un produs de machiaj care te poate intimida mai ales dacă îl folosești destul de rar. Majoritatea femeilor se tem de aspectul încărcat al tenului, de culoarea nepotrivită sau de aplicarea defectuoasă. Alte femei comit greșeli elementare când vine vorba de fon de ten. Am strâns cele mai întâlnite greșeli legate de aplicarea și alegerea fondului de ten.

Prea mult fond de ten

Cantitatea perfectă de fond de ten pentru orice față este în jur de o boabă de mazăre. Această se distribuie începând dinspre nas și continuând radial spre restul feței.

Nu știi să alegi culoarea potrivită

Majoritatea femeilor testează fondul de ten pe antebraț, ceea ce e greșit. Fondul de ten se testează pe obraz sau imediat sub linia mandibulei. Culoarea care pare cea mai apropiată de tenul nostru este ceea pe care ar trebui să o folosim.

Nu știi ce fond de ten ți se potrivește

Fiecare tip de ten are problemele sale. Unui ten uscat i se potrivește fondul de ten lichid cu particule strălucitoare iar un ten gras se va bucura de un fond de ten spumă cu un finish mat.

Te oprești la linia mandibulei

Fondul de ten se aplică dincolo de linia mandibulei pentru a diminua efectul de mască. O pensula pentru fond de ten poate ajuta la o difuzare uniformă.

Nu folosești crema hidratantă

Primul lucru spre care trebuie să întindem mâna înainte să ne machiem este crema hidratantă. Un ten nehidratat se va usca în timpul zilei și va face ca fondul de ten să facă „scame”.

Nu lași crema hidratantă să-și facă efectul

Indiferent de cât de grăbite suntem, crema hidratantă trebuie să intre în piele înainte să aplicăm primerul și fondul de ten.

Nu folosești bază/primer

Primerul sau bază se aplică înaintea fondului de ten și are ca rol uniformizarea și pregătirea tenului înainte de machiajul propriu zis. În plus, primerul va face ca fondul de ten să reziste mai mult pe față.

Nu știi ordinea corectă de aplicare

Ordinea corectă este cremă hidratantă, primer, fond de ten și corector. Fiecare produs are rolul său: crema hidratantă pregătește tenul, primerul uniformizează, fondul de ten acoperă și corectorul acoperă ce nu a acoperit fondul de ten.

Nu folosești pensule sau bureței

Cele mai multe femei preferă să aplice fondul de ten cu degetele. Din păcate, degetele poartă diverși microbi pe care îi mutăm pe față și care contribuie la apariția coșurilor sau iritațiilor. Pensulele și burețeii asigură o mai bună și igienică aplicare.

unica.ro.


Distribuie
..