Ghid de beauty pentru MIRESE

Distribuie

Sunt atât de multe de planificat pentru ziua cea mare a nunţii, încât rişti să uiţi de unul dintre cele mai importante aspecte ale acelei zile – cum vei arăta. Dacă îţi este greu să îţi organizezi priorităţile la capitolul înfrumuseţare, îţi spunem punctual cum trebuie să arate agenda ta de pregătire.

Încearcă să ţii cont de sfaturile de mai jos şi te vei simţi de milioane în ziua nunţii.

 Cu 5 luni înainte
-Încearcă să elimini treptat stresul din planul cotidian. Rezervă-ţi cel puţin o seară în fiecare săptămână în care să nu discuţi sau să faci ceva ce are legătura cu nunta, ci pur şi simplu să te distrezi cu prietenii aşa cum ai face-o în mod normal.

-Vrei să îţi laşi părul să crească, să te vopseşti sau să te tunzi? Orice schimbare de look este bine să o experimentezi acum, după o discuţie cu stilistul tău.

-Ia în serios îngrijirea pielii – demachiarea corectă şi hidratarea sunt esenţiale. Mai mult, poţi începe să îţi faci programare la salon pentru câte un tratament lunar. Dacă ai probleme mai delicate, consultă dermatologul.

-Este bine să începi deja să fii atentă la alimentaţie. Mese haotice, multă cafea si stresul organizării te pot transforma într-o persoană pe care nici tu nu o vei simpatiza prea mult.

-Dacă nu faci deja sport, este timpul să te apuci. Nu trebuie să exagerezi, dar câteva ore de mişcare săptămânal te vor ajuta să te simţi şi să arăţi excelent.

-Dacă plănuieşti să slăbeşti, consultă un medic care să îţi organizeze şi să îţi supravegheze dieta. Asta, desigur, până la momentul primelor probe pentru rochia de mireasă – de unde va trebui să te menţii.

Cu 3 luni înainte
-Dacă nu ai un stilist deja stabilit, aceasta este perioada în care este bine să cauţi omul potrivit pentru coafura mult-visată. Arată-i exemple pentru ceea ce îţi doreşti în ziua cea mare, discutaţi despre culoare şi lungimea părului şi faceţi un plan.

-Caută un make-up artist pe care îl apreciezi şi programează-te pentru o probă şi, de ce nu, pentru ziua nunţii.

-Vrei să încerci produsele autobronzante? Acum este cel mai bun moment – îţi vei da aseama care este nuanţa cea mai bună pentru tine, cum să o menţii şi cum să o corectezi în timp util.

Cu o lună înainte
-Întâlneşte-te cu make-up artistul pentru o probă. Dacă îţi realizezi singură machiajul, mergi într-un magazin de specialitate şi cumpără tot ce îţi trebuie – vei avea timp să exersezi.

-Mergi la coafor cu voalul şi fă probe de coafură – dacă îţi doreşti ceva anume, acesta este cel mai bun moment să spui.

-Vrei să îţi laşi sprâncenele pe mâna unui specialist? Acum poţi să încerci.

-Fă-ţi măşti faciale şi mergi la salon pentru un tratament. Mai aproape de nuntă nu este bine să rişti o eventuală reacţie alergică.

-Vrei un zâmbet memorabil? Redu consumul de ceai şi de cafea şi încearcă pasta de dinţi cu efect de albire.

Cu două săptămâni înainte
-Tunde-ţi părul sau doar finisează vârfurile. Aici nu ai voie să mai experimentezi – rămâi la lookul pe care l-ai adorat de la început.

-Nu uita de alimentaţia sănătoasă – mănâncă fructe şi legume şi redu cantitatea de sare şi de grăsimi.

-Exfoliază-ţi corpul şi hidratează-l bine. Acordă atenţie specială coatelor, mâinilor şi picioarelor.

-Bea multă apă pentru a-ţi menţine pielea radioasă.

-Continuă să faci mişcare.

-Retuşează nuanţa părului.

-Confirmă programările la coafor şi machiaj pentru ziua cea mare.

-Aminteşte-i viitorului tău soţ de tuns – acum este momentul în care poate să îşi retuşeze tunsoarea.

Cu o săptămână înainte
-Evită gustările foarte sărate şi, pe cât posibil, băuturile cu alcool.

-Mergi la salon pentru epilat şi pensat.

-Programează-te la un masaj de relaxare – îţi va prinde bine. Ai putea chiar să îţi iei şi jumătatea cu tine.

-Fă-ţi un ultim tratament facial. Nu aştepta să îl faci cu o zi înainte de nuntă – efectul nu este acelaşi şi te poţi confrunta cu mai multe surprize neplăcute… vizibile.

Cu o zi înainte de nuntă
-Bea multă apă. Cred că am lămurit acest aspect.

-Fă-ţi o trusă de urgenţă, cu lucruri de beauty pe care nu vrei să le uiţi acasă.

-Hidratează-ţi bine părul la spălare.

-Exfoliază-ţi bine pielea cu un produs pe care l-ai mai folosit deja – nu este momentul să încerci produse noi.

-Fă-ţi manichiura şi pedichiura.

-Fă-ţi timp pentru o baie lungă şi relaxantă.

În ziua nunţii
-Ai grijă să mănânci ceva – nu este genul de zi în care poţi să acţionezi cu stomacul gol.

-Mergi la salon pentru coafură şi machiaj. Este bine să porţi o bluză cu nasturi într-o culoare foarte apropiată de cea a rochiei de mireasă. Îl va ajuta pe make-up artist să adapteze culorile machiajului, iar ţie îţi va fi uşor să dai bluza jos.

-Trage aer în piept, priveşte-te în oglindă, gândeşte-te la semnificaţia acestei zile şi porneşte la drum. Va fi o zi fabuloasă!

glamourmagazine.ro


Distribuie
..