Foloseşti placa prea des? Iată câteva măşti NATURALE pentru părul degradat

Distribuie

Dacă foloseşti placa foarte des, ai obiceiul să te coafezi fără să foloseşti un ser adiţional, şi alte „tehnici” de înfrumuseţare, atunci părul tău are nevoie de un tratament special de îngrijire. Iată câteva propuneri de măşti naturale pentru părul degradat.

Lăsaţi timp de două ore la măcerat două linguriţe de fulgi de grâu, într-un vas care conţine lapte cald. După aceasta trebuie să filtraţi amestecul. După ce se răceşte, aplicaţi pe păr şi lăsaţi să acţioneze un sfert de oră. Clătiţi bine şi spălaţi părul cu un şampon neutru, diluat cu apă. Părul va deveni mai puternic de la prima aplicare.

Se ştie că şi clătirea cu oţet este foarte eficientă pentru că oferă părului strălucire. Dacă nu obişnuieşti să apelezi în mod obişnuit la acest truc, îl poţi încerca şi pentru rehidratarea firului de păr. Pentru două linguri de oţet pune patru de apă călduţă şi lasă amestecul pe păr timp de 30 de minute, apoi clăteşte.

Altă posibilitate de a avea grijă de părul deteriorat constă în utilizarea maionezei. Aplic-o pur şi simplu pe păr şi las-o să acţioneze tot 30 de minute. Dacă te speli cu scalp uscat o poţi masa şi la rădăcina firului de păr, însă dacă în mod obişnuit există tendinţa de îngrăşare, evită scalpul deoarece se va crea în dezechilibru.

Băile cu plante au şi ele un important rol de fortificare, dar ai grijă ca atunci când alegi plantele să ţii cont şi de culoarea părului tău. Dacă eşti blondă, muşeţelul este perfect, dacă ai tonuri castanii apelează cu încredere la nuc, iar urzicile sunt adecvate pentru părul castaniu foarte închis şi brunetului.

Fierbe câte un pumn din fiecare plantă în maxim un litru de apă, apoi fă o cataplasmă cu fiertura, acoperită de un prosop, las-o să acţioneze 30 de minute şi clăteşte-o cu lichidul rămas, dar strecurat în prealabil. Dacă părul nu este complet curat câteva jeturi de apă călduţă vor avea efect pozitiv.

Specialiştii recomandă şi uleiul de recin, o veche strategie pentru creşterea şi regenerarea genelor, dar la fel de eficient şi pentru părul degradat. Aşadar, amestecă în cantităţi egale uleiul de recin, gălbenuş de ou şi vitamina A, lasă mixtura pe păr 30 de minute, apoi clăteşte-l şi şamponează-l.

Cu gălbenuş de ou mai putem omogeniza şi mierea de albine, iar după 30 de minute de la aplicarea pe păr, îl clătim.


Distribuie
..