Foarte important! Ce nu știu femeile despre epilarea inghinală totală

Distribuie

Epilarea inghinală totală a devenit o practică tot mai răspândită în ultima perioadă în rândul femeilor și, deși multe dintre reprezentantele sexului frumos consideră că este mai igienic să nu aibă fire de păr în zona genitală, lucrurile nu stau deloc așa. Ba dimpotrivă!

Deși pentru cele mai multe femei este deranjant, părul pubian are rolul lui și anume, acela de a proteja zona sensibilă în zona pubiană și mucoasa genitală. Acesta este ca un filtru pentru microbi și bacterii, iar înlăturarea lui poate avea efecte nefaste asupra sănătății organului genital feminin.

Printre cele mai frecvente pericole la care se expun femeile care optează pentru epilarea inghinală totală se numără sunt bolile dermo-venerice: veruci, HPV, herpes, eczeme, psoriazis, iar lista poate continua. Mai rău, riscurile sunt cu atât mai mari cu cât suferi de afecţiuni precum diabet, boli cronice renale sau de ficat, sau dacă ai imunitatea scăzută.

Mai mult, este foarte important ca salonul pe care îl alegem pentru a ne epila să fie unul corespunzător din punct de vedere al igienei. O femeie din Australia a fost la un pas de moarte de la epilarea totală, asta deoarece a luat o infecţie din salon, conform site-ului sanatate.bzi.ro.


Distribuie
..