Firele ALBE – cauze, simptome şi remedii NATURALE

Distribuie

Părerile oamenilor de ştiinţă legate de apariţia firelor albe sunt împărţite. Anumite studii arată că stresul sau moştenirea genetică influenţează acest fenomen, pe când altele demonstrează că din cauza anumitor boli părul alb apare la o vârstă prematură.

Conform cercetărilor, asiaticilor şi europenilor le apar firele albe în jurul vârstei de 30 de ani, afro-americanilor – aproape de 45 de ani, dar mai mult de jumătate din populaţia globului se confruntă cu această problemă înainte de vârsta de 50 de ani, notează elle.ro.

Cu toate acestea, explicaţia medicală a apariţiei firelor albe este următoarea: folicula părului (sacul în care este învelită rădăcina firului de păr) conţine un pigment care se numeşte melanina. Când organismul nostru nu mai produce acest pigment părul începe să îşi piardă din culoare şi atunci apar firele albe. Lipsa nutrienţilor şi alimentaţiei adecvate reprezintă, din punct de vedere medical, cauza principală a apariţiei premature a părului alb

CAUZELE APARIŢIEI PREMATURE A FIRELOR ALBE

Chiar dacă ne-am obişnuit cu apariţia câtorva fire de păr alb, de multe ori ne întrebăm care este adevăratul motiv pentru care ni se întâmplă acest lucru.

Printre cauzele care provoacă acest fenomen se enumeră: răceala cronică, sinuzita, alimentaţia nesănătoasă, stresul şi starea de anxietate, lipsa complexului de Vitamine B, fier, acid folic, cupru şi iod, condiţiile precare de igienă a scalpului, folosirea în exces a uscătorului de păr, dar şi spălarea părului cu apă îmbuteliată, anemia, constipaţia cronică, dereglările hormonale, bolile infecţioase, intoxicaţia cu metale grele, expunerea la radiaţii, insuficienţa renală, Vitiligo şi afecţiunile glandei tiroidale.

SIMPTOMELE APARIŢIEI PREMATURE A FIRELOR ALBE

Este posibil ca tu să te încadrezi în acea categorie de persoane care nu se confruntă cu apariţia firelor albe, dar te îngrijorează acest lucru. Câteva semene ale apariţiei părului alb sunt subţierea firelor de păr, pierderea culorii naturale a părului înainte de vârsta de 35 de ani, părul fragil şi durerile de cap.

REMEDII NATURALE PE CARE LE POŢI AVEA CHIAR LA TINE ACASĂ

Dacă nu reuşeşti să te împaci cu ideea, îţi propunem câteva remedii care te pot ajuta să previi sau să tratezi apariţia firelor albe.

Unul dintre cele mai bune remedii împotriva albirii firelor de păr include frunzele de curry. Le poţi include în alimentaţia ta zilnică (sub formă de condiment), dar şi prepară astfel încât să le foloseşti ca tratament pentru păr. Fierbe câteva frunze de curry în ulei de cocos. Strecoară uleiul şi lasă-l să se răcească. Aplică pe suprafaţa scalpului şi aşteaptă câteva minute înainte de spălare.

Masează-ţi scalpul cu unt din lapte de vacă. Aplică-l de cel puţin două ori pe săptămână timp de câteva luni.

Poţi încerca şi amestecul dintre un litru de iaurt cu o lingură de drojdie şi să mănânci din acest mixt un bol înainte de fiecare masă .

Amestecă o linguriţă de suc de agrise cu o linguriţă de ulei de migdale şi câteva picături de suc de lime. Aplică amestecul pe suprafaţa scalpului şi acoperă-ţi părul cu un prosop. Trebuie să rămâi cu acest amestect pe tot parcursul serii şi abia de dimineaţă îţi poţi spăla părul. Acest remediu este ideal pentru prevenirea apariţiei firelor albe de păr.

În general, evită să consumi zahăr şi făină rafinată, băuturile carbogazoase, gemurile, produsele de patiserie, mâncarea cu un conţinut mare de grăsimi sau ulei şi cea condimentată în exces.

Cel mai important lucru, în cele din urmă, este ca tu să te simţi bine în pielea ta.


Distribuie
..