Depistează de ce boală suferi printr-un masaj al tălpilor

Distribuie

Masajul asigură o bună circulaţie a sângelui, iar aceasta este foarte importantă pentru fiecare organ în parte: trasportă material nutritiv, hormoni şi anticorpi. Masajul este bun împotriva durerilor de cap, împotriva durerilor de spate şi a tensiunilor simţite în zona umerilor şi în crampele musculare.

Trebuie să cunoaşteţi că şi masajul se efectuează în mai multe etape. În primul rând, înainte de masaj, relaxează-te cu un duş călduţ pentru a detensiona muşchii. Masajul se efectuează utilizând o cremă specială pentru masaj.

Începeţi masajul de la glezne, continuaţi cu masarea călcâiului şi apoi cu vârfurile. Repetaţi de cîteva ori aceste mişcări. Piciorul îl prindeţi cu ambele mâini şi îl masaţi cu mişcări circulare până la fiecare deget în parte. Talpa se masează dinspre centru spre părţile laterale, folosind mişcări circulare.

După câteva şedinţe, veţi simţi rezultate. Nu uitaţi că masajul este foarte benefic pentru organismul nostru şi ajută la depistarea anumitor boli.

În talpă, putem găsi centrul nervos al multor organe. Picioarul stâng exprimă parta stângă a corpului, iar piciorul drept, exprimă partea dreaptă.


Distribuie
..