De ce TREBUIE să te speli pe dinți cu sare de mare și bicarbonat

Distribuie

Toată lumea a auzit de la bunici că dacă te speli pe dinți cu sare, ai gingii sănătoase. Vezi care este adevărul și de ce recomandă specialiștii să te speli pe dinți cu sare de mare și bicarbonat de sodiu.

De ce să te speli pe dinți cu sare de mare

Calciu, magneziu, silicon, fosfor, sodiu, nichel, fier, sunt doar câteva dintre mineralele care se găsesc în compoziția sării de mare. Acești nutrienți întăresc gingiile, protejează împotriva depunerilor de tartru și, implicit, împotriva respirației urât mirositoare.

Bogată în iod, sarea de mare are proprietăți antibacteriene și în timp îți poate chiar albi puțin dantura.

Dacă nu suporți să înmoi periuța udă direct în sare și să te perii cu ea, poți încerca o soluție salină pe post de apă de gură.

De ce să te speli pe dinți cu bicarbonat de sodiu

În primul rând, bicarbonatul și-a câștigat reputația de înălbitor universal de dinți datorită faptului că este destul de abraziv să curețe dinții, dar destul de delicat cu smalțul, încât să nu facă rău.

Bicarbonatul de sodiu este o substanță puternic alcalină, care neutralizează acizii din mâncare (acizii topesc smalțul și astfel apar cariile dentare), omoară bacteriile și microbii și reduce efectele respirației urât mirositoare.

Poți folosi bicarbonat de sodiu simplu pentru a te spăla pe dinți, sau îți poți face o pastă de dinți home made din sare de mare și bicarbonat.

Nu este nevoie să renunți la pasta ta preferată de dinți, deoarece un periaj de două ori pe săptămână cu acest amestec DIY este de ajuns pentru dinți sănătoși și curați.

unica.ro.


Distribuie
..