De ce sunt periculoase firele de păr care cresc sub piele

Distribuie

Epilarea este un procedeu pe cât se poate de dificil, pe atât de util. Orice femeie vrea să arate bine şi să elimine orice fir de păr din zonele nedorite. Există o mulţime de situaţii când firele de păr eliminate cresc sub piele. Deşi pare o problemă nerezolvabilă, firele de păr de sub piele pot fi eliminate foarte rapid şi pentru totdeauna.

Înainte de a merge la epilat, exfoliaţi pielea corpului. Să ştiţi că dacă pielea moartă are mai multe straturi, ea împiedică firele de păr să iasă la suprafaţă, acestea crescând sub piele. Cu cât pielea neexfoliată este mai groasă, cu atât mai multe fire de păr veţi depista după epilare.

O vizită la epilatoriu presupune în primul rând o pregătire din prealabil. Pentru aceasta, ai nevoie de un scrab bun, capabil să exfolieze pielea şi să îndepărteze celulele moarte astfel încât firele de păr să crească în mod corespunzător. Dacă nu ai posibilitatea să foloseşti un scrab, poţi utiliza sare grunjoasă la gelul de duş cu care te speli înainte de epilare.

Dacă nu-ţi place senzaţia de exfoliere cu scrab, utilizează uleiuri speciale de pregătire a pielii pentru epilat. Acestea sunt foarte benefice pentru că catifelează pielea, devenind mai sensibilă iar părul având mai puţine şanse să crească apoi sub piele.

Firele de păr care cresc sub piele, pe parcursul timpului devin mai roşii şi mai inflamate. Totul se cauzează unor infecţii bacteriene subcutanate.

Pentru a evita aceste probleme, aplică o loţiune sau un ulei cu ingredinte anti – bacteriene, cum ar fi uleiul de arbore de ceai sau uleiul de lavandă, după îndepărtarea părului. Este interzis spirtul medicinal pentru că el usucă pielea, o irită şi o inflamează.

Un lucru dezastruos este şi faptul că dacă te epilezi şi după două – trei zile observi fire de păr deja evidente, îţi dai seama că a fost în zadar.

Dacă foloseşti o ramă de las, trebuie să urmezi aceste sfaturi:

Înainte de a te rade, foloseşte un scrap. Ai grijă să nu fie unul foarte puternic pentru că rişti să ai iritaţii şi inflamaţii ale pielii. Nu te rade în direcţia opusă creşterii firelor. Chiar dacă astfel reuşeşti să tai părul mai scurt, acest obicei dăunează foliculelor şi face firele să crească pe sub piele. Direcţia corectă pentru ras este cea în care cresc firele de păr.

Lama de ras nu trebuie trecută de mai multe ori prin acelaşi loc şi nu folosiţi aparate cu două sau trei lămi. Chiar dacă ele oferă rezultate mai bune, favorizează creşterea firelor pe sub piele.


Distribuie
..