De ce nu ar trebui să faci duș în fiecare zi

Distribuie

Suntem educați să facem duș cel puțin o dată pe zi. Oare de câte ori pe zi este sănătos să îți cureți corpul cu apă și săpun?

Industria cosmetică ne vinde de ani de zile produse sub ideea că trebuie să le folosim pentru a rămâne curați, sănătoși și atrăgători.

Se pare că o baie sau un duș pe zi poate face mai mult rău decât bine afectândpielea și sănătatea în general.

Dermatalogul Ranella Hirsch spune că dușul zilnic îndepărtează bacteriile bune de la nivelul pielii, usucă unghiile, părul și pielea și slăbește sistemul imunitar.

  1. Nu ești atât de murdară pe cât crezi

Dacă nu lucrăm în medii cu adevărat murdare sau în medii în care transpirăm excesiv, nu avem nevoie să ne spălăm zilnic. Săpunul îndepărtează sebumul ce hrănește și protejează pielea. Medicul Casey Carlos spune că pielea se curăță și singură și nu avem nevoie de un săpun extrem de agresiv.

  1. Speli bacteriile bune

Pe suprafața pielii există bacterii ce sunt esențiale sănătății noastre. Dușurile frecvente le îndepărtează și uneori creează leziuni la suprafața pielii ce pot duce la infecții.

  1. Usuci părul

Prin spălarea părului, îndepărteză sebumul ce hrănește părul. Medicii recomandă să ne spălăm pe cap de 1-2 ori pe săptămână și pentru a evita uscarea vârfurilor să folosim uleiuri naturale.

 

  1. Apa caldă usucă pielea!

Prin îndepărtarea uleiurilor de la suprafața pielii, afectăm și nivelul de apă din piele. Dacă alegi să îți speli pielea în fiecare zi, folosește apă călâie.

  1. Distrugi unghiile

Unghiile se dilată și se usucă când folosești apă caldă la duș, ceea ce duce la ruperea lor mai târziu.

unica.ro.


Distribuie
..