Dacă nu dormi suficient TE ÎNGRAŞI

Distribuie

Tulburările metabolice precum obezitatea şi diabetul zaharat de tip 2 sunt favorizate de lipsa somnului, este concluzia unei cercetări recente.

Tulburările de somn ar trebui luate în considerare ca factor de risc în apariţia tulburărilor metabolice, informează Medisite.fr citând un studiu recent publicat în Lancet Diabetes and Endocrinology.

În lipsa somnului, organismul metabolizează mai puţină glucoză, are nevoie de mai multă hrană, producându-se un excedent de aport energetic.

Specialiştii spun că dormim din ce în ce mai puţin din cauza că folosim tot mai mult aparate precum tabletele, calculatoarele sau telefoanele de tip smartphone. De asemenea, tulburările metabolice sunt mai frecvente la persoanele care lucrează noaptea sau folosesc aceste aparate până seara târziu.

Perturbarea programului normal de somn şi al ciclului somn-veghe este asociat cu o sănătate metabolică precară, asociată şi cu creşterea riscului de boli cronice şi de mortalitate precoce, au remarcat oamenii de ştiinţă.

Somnul de calitate ar trebui să fie luat în considerare atât în prevenirea cât şi în tratarea tulburărilor metabolice şi a diabetului zaharat de tip 2.


Distribuie
..