Cum trebuie să practici MASAJUL FACIAL pentru a scăpa de riduri

Distribuie

Majoritatea dintre noi adorăm masajul corporal, dar uităm că şi masajul facial este unul plăcut, şi mai mult decât atât, foarte util pielii. Prin anumite mişcări specifice, asigurăm feţei o gimnastică cu dublu efect, relaxant şi tonifiant. Dacă masajul facial este constant, atunci el are efect antirid.

Specialiştii spun că doar câteva minute de masaj facial, de mai multe ori pe săptămână, pot face minuni pe termen lung. Înainte de culcare, fă-ţi un program şi urmează-l în totalitate.

Seara este un moment foarte bun deoarece oricum eşti demachiată, plus că te vei odihni. Pentru a efectua masajul, ai nevoie de ulei hidratant de faţă, care poate fi de măsline, de aragan, de orhidee sau orice alt ulei hidratant care emoliază pielea intensiv.

Un masaj facial relaxant este unul revitalizant, care ajută pielea facială să se relaxeze.

Prima etapă a masajului este netezirea. Într-o atmosferă relaxantă, cu ajutorul a câtorva picături de ulei, se începe a masa atent, încet şi neted faţa. Masajul începe plasând o palmă pe o jumătate a feţei şi mişcând-o încet, în direcţie ascendentă, spre frunte. Această mişcare se repetă de 10-15 ori. Apoi, fă acelaşi lucru şi pe a doua jumătate a feţei.

Foto:scritube.com

După aceasta urmează tonifierea. Pentru revigorarea ţesutului, trebuie să schimbăm tehnica de masare.

În timpul masajului facial, se poartă o bentiţă care să împiedice părul să cadă pe faţă, iar părul să fie prins cu o clamă.

Masajul facial are drept scop tonifierea şi relaxarea totală a feţei.  Dacă este efectuat înainte de culcare, acesta are mai multe beneficii. Dat fiind faptul că după masare, faţa trebuie să se odihnească, este important să nu facem efort.

În condiţii casnice, după o zi de muncă, 10 minute de masaj facial pot avea efecte surprinzătoare. încercaţi, nu veţi regreta!


Distribuie