Cum trebuie îngrijit tenul uscat. Paşii de bază ca să obţii o piele catifelată

Distribuie

Tenul uscat este foarte greu de îngrijit. Acestuia îi trebuie o atenţie deosebită şi multă răbdare. Totuşi dacă eşti dispusă să-i acorzi atenţia cuvenită, acesta va arăta senzaţional.

Curăţarea tenului uscat

O curăţire naturală şi eficientă se poate realiza cu ajutorul untului de cacao, pe care-l trecem peste suprafaţa pielii. Topindu-se la temperatura pielii, untul de cacao curăţă cu uşurinţă impurităţile şi fardul. Apoi, prin îndepărtare, faţa rămâne curată şi catifelată.

Tonifierea tenului uscat

Nu este nevoie de loţiune tonică. În timpul verii aplicaţi un tonic cu o formulă extrem de blândă, ca de exemplu apa de trandafiri. Sub nici o formă nu folosi loţiunile tonice care conţin alcool. Se recomandă infuziile cu tei, nalbă sau muşeţel.

Demachierea

Tenul uscat are nevoie de o demachiere blândă, de preferat cu un demachiant sub formă de cremă, bogat în substanţe active hrănitoare. Toate produsele pe care le alegi pentru acest tip de ten trebuie să conţină acid hialuronic, ceramide sau uleiuri esenţiale.

Hidratarea tenului uscat

Se recomandă în mod special cremele care conţin o cantitate foarte mare de apă, suplinind astfel lipsa de apă, care este principalul defect a acestui tip de ten. Tenul uscat are însă mare nevoie şi de o cremă nutritivă.

Masca

Evită măştile cu argilă şi foloseşte-le pe cele hidratante şi cremoase. Aplică în fiecare săptămână o mască hidratantă cu sucuri de fructe, plante, caimac, smântână sau gălbenuş de ou care, în afară de calităţile lor emoliente, măresc şi aciditatea pielii. Masca de parafină, menţinută pe faţă timp de 20-30 de minute, este foarte indicată în îngrijirea acestui tip de ten. 


Distribuie
..