Cum te speli corect pe faţă! Greşeli care îţi distrug TENUL

Distribuie

Să recunoaştem: pentru multe dintre noi spălatul pe faţă este o operaţiune mecanică. Specialiştii în beauty ne atrag însă atenţia că spălarea corectă a feţei ar trebui să fie luată foarte în serios dacă ne dorim un ten lipsit de imperfecţiuni.

Iată cele mai frecvente cinci greşeli pe care le faci atunci când te speli pe faţă:

Nu te speli pe mâini înainte

Este important să ai mâinile curate pentru a nu transfer ape faţă mai mulţi microbe şi bacterii, în special dacă obişnuieşti să porţi unghiile lungi.

Te speli cu apă prea fierbinte

Ştim că preferi să simţi patina apă caldă pe faţă însă încearcă să te abţii. Dermatologii spun că apa rece sau cea călduţă are cele mai multe beneficii. Pe de altă parte, apa fierbinte nu va reuşi decât să extragă toate uleiurile naturale din dermă.

Te speli pe faţă prea des

Dermatologii recomandă ca faţa să fie spălată doar de două ori pe zi: dimineaţa, după trezire şi înainte de aplicarea machiajului, şi seara, înainte de culcare. Totodată, aplicarea săpunului sau a gelului de faţă trebuie făcută o singură dată şi în cantităţi mici, pentru a nu leza epiderma.

Nu foloseşti un prosop curat

Eşti atât de grăbită încât după ce te speli te arunci pe prima cârpă care îţi iese în cale? Aşa ajungi să te ştergi pe faţă chiar şi ajutându-te de un prosop murdar sau de tricoul pe care îl porţi în casă. Specialiştii ne recomandă să ne uscăm cu mişcări ferme, ca şi cum am tapeta faţa, folosind un prosop curat.

Nu îţi clăteşti tenul în mod corect

Îndepărtează gelul de curăţare cu apă călduţă şi asigură-te că ai îndepărtat tot gelul de curăţare înainte să îţi usuci pielea. Dacă din greşeală laşi pe faţă gel de curăţare poţi cauza iritarea feţei şi apariţia coşurilor.

euforia.tv.


Distribuie
..