Cum te pot afecta cosmeticele pe care le foloseşti zi de zi

Distribuie

Deşi ai impresia că eşti o persoană grijulie, cosmeticele tale se pot transformă fără să vrei în adevărate ”bombe de microbi”. Iată cum să îţi protejezi cosmeticele de microbii care îţi dau atâta bătaie de cap când îţi e lumea mai dragă.

Evită recipientele de tip borcan în favoarea tuburilor

De fiecare dată când introduci degetele în recipient mai adaugi o serie de microbi noi celor deja existenţi pană când te vei alege cu tot felul de iritaţii şi roşeală sau chiar să îţi provoci o erupţie de coşuri, scrie bzi.ro. Înlocuieşte loţiunile care vin în recipiente de tip borcan, în care trebuie să introduci degetele, în recipiente din care îţi torni loţiunea în palmă.

Nu ”răscoli” mascara în tub

Când încerci să aduni mai multă mascara din tub pentru efect maxim de volum nu reuşeşti decât să adaugi microbi în straturile mai adânci, care se usucă mai repede. Aceştia se transferă de pe gene pe peria rimelului, pe care apoi o tot amesteci în tub. Când produsul se apropie de sfârşit, schimbă-l, ca să eviţi problemele esetice.

Nu reîmprospăta rujul imediat după masă

Dacă îţi aplici un strat nou de gloss după masă rişti să amesteci resturile rămase pe buze cu produsul de make-up şi pe care să le reaplici din nou pe buze. Curăţă bine buzele înainte să aplici un strat nou de ruj sau gloss pentru siguranţa ta.

Nu împrumuta produsele cosmetice

Acest lucru este valabil mai ales în cazul cosmeticelor pentru ochi, care sunt foarte sensibili şi care sunt foarte uşor afectaţi de orice microb aprent inofensiv. Chiar dacă ai încredere în prietena ta cea mai bună, data viitoare când îţi uiţi gloss-ul acasă nu îl împrumuta pe al ei. Nu se sfârşeşte niciodată cu bine!

 Curăţă în mod regulat portfardul şi bureţii cu care aplici machiajul

Atât portfardul cât şi bureţii şi pensulele cu care aplici cosmeticele trebuie spălate în mod regulat datorită numeroşilor microbi care se tot adună după fiecare folosire. Chiar dacă nu le împarţi cu altcineva sau ai o igienă bună în mod inevitabil se vor strânge microbi pe ustensilele tale!


Distribuie
..