Cum te machiezi corect

Distribuie

Machiajul este într-adevăr o artă, însă una care se poate deprinde în timp. Informează-te, exersează și citește ponturile noastre despre cum să-ți aplici corect machiajul.

 

Probabil că ai observat în tutorialele de beauty de pe canalul YouTube cum bloggerițele au diverse metode de a-și aplica machiajul. Unele își conturează întâi ochii, apoi trec la aplicarea fondului de ten și a blushului, în timp ce altele încep cu fața și apoi ochii și în final buzele. Nu este corect într-un fel anume, ci depinde de tine cum îți este mai comod și, uneori, depinde de tipul machiajului pentru care optezi. Dacă îți faci un makeup de seară, cu smokey eyes și glitter, e bine să începi cu machiajul, pentru a evita să îți întinzi fondul de ten cu particule din fardurile de ochi. Iată pe scurt pașii generali pe care îi poți urma:

Primerul

Aplică pe tenul curățat în prealabil un primer sau o cremă hidratantă. Nu încărca pielea cu amândouă, ci mai degrabă caută ca produsul (sau măcar fondul de ten) să aibă factor de protecție SPF 30.

Fondul de ten

Mat, pudrat, light sau cremos – alege fondul de ten în funcție de tipul de ten pe care îl ai, de momentul zilei și de anotimp (doar nu vrei să capeți acel aspect de mască într-o zi caniculară de iulie!).

 

Anticearcănul

Dacă nu ai nevoie să corectezi întâi micile imperfecțiuni ale tenului – coșuri, cearcăne etc – cu anticearcăne în diverse culori (lila, verde, galben etc), aplică anticearcănul după ce ai uniformizat fondul de ten pe față și tapotează-l bine pentru a nu se strânge în cutele delicate de sub ochi.

Pudra translucidă

Acest produs este un must-have în trusa ta de beauty, pentru că are rolul să finiseze pașii anteriori și să confere rezistență produselor deja aplicate.

Ochii

Fard de ochi, dermatograf, eyeliner, mascara – fă tot ce crezi că ai nevoie pentru a completa machiajul ochilor și nu te feri să fii curajoasă.

Buzele

Știi regula – ochi puternic accentuați, buzele vor rămâne în tonuri nude. Buze roșii? Atunci aplică doar mascara pe gene și farduri de ochi în nuanțe cafenii.

 

Blushul

Pe unica.ro am mai scris despre alegerea corectă a fardului de obraz, în funcție de ce culoare are tenul tău. În acest sezon, blushului i-a crescut popularitatea, deci asortează-l machiajului și ținutelor tale așa cum îți dorești.

unica.ro.


Distribuie
..